×
Uitslag selectiewedstrijd disco te Turnhout 25/02/2018
Aangemaakt op: 2018-02-26
Turnhout, 27 februari 2018. Afgelopen zondag streden discodansers uit Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant voor een plek op het Vlaams en Belgisch kampioenschap Disco. Dagwinnaar van deze wedstrijd is ongetwijfeld Shake met 14 podiumplaatsen!


Op 25 februari organiseerde Dance Studio Movenza de vierde selectiewedstrijd disco van het seizoen in de sporthal van het Heilig Graf in Turnhout. Disco is een atletische dansstijl met snelle, krachtige bewegingen en wordt meestal op dancemuziek gedanst.

Er namen zondag maar liefst 572 dansers deel. Time-out ging er vandoor met maar liefst 12 podiumplaatsen. Hiervan waren er 8 de eerste plaats. Verder ging Bouger aan de haal met 11 podiumplaatsen, waarvan 4 keer de tweede plaats. Ook MYMDC ging naar huis met 9 podiumplaatsen. 5 keer haalden ze de 1ste plaats.

De wedstrijd zondag was voor de discodansers de voorlaatste kans om een selectie te halen voor het Vlaams kampioenschap én promotiepunten te sprokkelen voor het Belgisch kampioenschap. Om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap, op 29 april in Herselt, moeten de dansers tijdens het seizoen 3 selecties behalen.  

Om zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap, op 12 en 13 mei in Gent, moeten de dansers deelgenomen hebben aan het Vlaams kampioenschap én op het einde van het seizoen (op basis van hun promotiepunten) hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden. Voor solo’s wordt de top 16 geselecteerd, voor duo’s, de top 10 en voor small groups en formaties, de top 7.

de volledige uitslag vindt u hier.

Download documenten :
disco 3
disco 4