×
Uitslag selectiewedstrijd jazzdans, modern en showdance in Beveren-Leie
Aangemaakt op: 2018-02-21
Turnhout, 21 februari 2018. Afgelopen zondag streden moderne, jazz- en showdansers uit heel Vlaanderen in Beveren-Leie voor een plek op het Vlaams en Belgisch kampioenschap Jazzdans, Modern en Showdance.


Op 18 februari organiseerde Dansstudio Let’s Dance uit Beveren-Leie de 3e selectiewedstrijd jazzdans, modern en showdance van het seizoen in sporthal Den Averul van Beveren-Leie. Er namen zondag maar liefst 470 dansers deel.

Tijdens de wedstrijd scoorde Balanze O.L.V. Waver maar liefst 6 podiumplaatsen, alle 6 eerste plaats! Verder had D.I.O.P. Lokeren ook 5 podiumplaatsen, waarvan 2 keer de tweede plaats en 3 keer de eerste. 7 podiumplaatsen gingen uit naar Body Fit Poperinge, waarvan 6 tweede plaatsen! De dagwinnaar is Bouger met 9 podiumplaatsen, waarvan 4 keer de tweede plaats en 3 keer de eerste.

De wedstrijd zondag was voor de dansers de 3e kans om een selectie te halen voor het Vlaams kampioenschap én promotiepunten te sprokkelen voor het Belgisch kampioenschap. Om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap, op 28 april in Herselt, moeten de dansers tijdens het seizoen 2 selecties behalen.

Om zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap, op 12 en 13 mei in Gent, moeten de dansers deelgenomen hebben aan het Vlaams kampioenschap én op het einde van het seizoen (op basis van hun promotiepunten) hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden.

De gehele uitslag vindt u hier.

Download documenten :
disco 2
disco 1