×
Definitieve timing wedstrijd Disco Turnhout 25/20/2018
Aangemaakt op: 2018-02-19
Turnhout, 21 februari 2018. Nu zondag nemen 572 discodansers het in Turnhout tegen elkaar op tijdens de voorlaatste selectiewedstrijd disco van het seizoen. Ze strijden niet enkel voor de overwinning, maar ook voor een plek op het Vlaams en Belgisch kampioenschap Disco.


De dansstijl disco heeft nog maar weinig te maken met de disco uit de jaren ’70. Het is een heel atletische dansstijl met krachtige, afgelijnde bewegingen en wordt meestal op dancemuziek gedanst. Disco wordt gedanst in de categorieën solo, duo, small group (4 tot 7 dansers) en formatie (vanaf 8 dansers).

Op zondag 25 februari organiseert Dance Studio Movenza (Turnhout) de vierde en voorlaatste selectiewedstrijd disco van het seizoen. Die gaat door in de sporthal van het Heilig Graf (Baron Du Fourstraat) in Turnhout. Tijdens de wedstrijd zullen maar liefst 572 dansers het beste van zichzelf laten zien.

De wedstrijd zondag is voor de discodansers de vierde en voorlaatste kans om een selectie te halen voor het Vlaams kampioenschap én promotiepunten te sprokkelen voor het Belgisch kampioenschap. Om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap, op 29 april in Herselt, moeten de dansers tijdens het seizoen 3 selecties behalen.  

Om zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap, op 12 en 13 mei in Gent, moeten de dansers deelgenomen hebben aan het Vlaams kampioenschap én op het einde van het seizoen (op basis van hun promotiepunten) hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden. Voor solo’s wordt de top 16 geselecteerd, voor duo’s de top 10 en voor small groups en formaties de top 7.

de timing van de wedstrijd vindt u op volgende link.

Download documenten :
disco 1
disco 2