×
Selectiewedstrijd jazzdans, modern en showdance in Beveren-Leie
Aangemaakt op: 2018-02-13
Turnhout, 13 februari 2018. Nu zondag gaat de derde selectiewedstrijd jazzdans, modern en showdance door in sporthal Den Averul in Beveren-Leie. Tijdens die wedstrijd strijden dansers uit heel Vlaanderen voor een plek op het Vlaams en Belgisch kampioenschap Jazzdans, Modern en Showdance.


Op 18 februari organiseert dansschool Let’s Dance uit Beveren-Leie de derde selectiewedstrijd jazzdans, modern en showdance in sporthal Den Averul. Maar liefst 470 dansers zullen het dan tegen elkaar opnemen in verschillende categorieën: solo, duo, small group (4 tot 7 dansers) en formaties (vanaf 8 dansers). De categorieën solo en duo zijn nieuw dit seizoen en worden voorlopig enkel georganiseerd in de dansstijl modern.

De wedstrijd zondag is voor de dansers de 3e kans om een selectie te halen voor het Vlaams kampioenschap én promotiepunten te sprokkelen voor het Belgisch kampioenschap. Om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap, op 28 april in Herselt, moeten de dansers tijdens het seizoen 2 selecties behalen.

Om zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap, op 12 en 13 mei in Gent, moeten de dansers deelgenomen hebben aan het Vlaams kampioenschap én op het einde van het seizoen (op basis van hun promotiepunten) hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden.

Contact: Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be 

014711035 

Download documenten :
Foto1
Foto2
Meer informatie over de wedstrijd