×
755 discodansers verzamelen in Zottegem voor danswedstrijd
Aangemaakt op: 2018-01-30
Turnhout, 29 januari 2018. Nu zondag 4 februari gaat de derde selectiewedstrijd disco van het seizoen door in sporthal Bevegemse Vijvers in Zottegem. De wedstrijd brengt dansers uit Oost- en West-Vlaanderen bijeen om te strijden voor een plek op het Vlaams en Belgisch kampioenschap Disco.

Op 4 februari gaat de derde selectiewedstrijd disco van het seizoen door in sporthal Bevegemse Vijvers. Organisator is dansschool De Dansstudio uit Zottegem. Disco is een atletische dansstijl met snelle, krachtige bewegingen en wordt meestal op dancemuziek gedanst. 

Zondag zakken maar liefst 755 dansers uit Oost- en West-Vlaanderen af naar Zottegem. Zij zullen deelnemen in 4 categorieën: solo, duo, small group (4 tot 7 dansers) en formaties (vanaf 8 dansers). Er nemen zondag 155 solo’s, 84 duo’s, 18 small groups en 36 formaties deel. 

De wedstrijd zondag is voor de discodansers de 3e kans om een selectie te halen voor het Vlaams kampioenschap én promotiepunten te sprokkelen voor het Belgisch kampioenschap. Om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap, op 29 april in Herselt, moeten de dansers tijdens het seizoen 3 selecties behalen.  

Om zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap, op 12 en 13 mei in Gent, moeten de dansers deelgenomen hebben aan het Vlaams kampioenschap én op het einde van het seizoen (op basis van hun promotiepunten) hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden. Voor solo’s wordt de top 16 geselecteerd, voor duo’s de top 10 en voor small groups en formaties de top 7.

Perscontact:
Jolien Jacobs
jolien@danssportvlaanderen.be
014 71 10 35

Download documenten :
Foto discoteam - 1
Foto discoteam - 2
Foto discoduo
Meer informatie over de wedstrijd