×
-
Wayne McGregor in Cinema Zuid
Aangemaakt op: 2018-01-26
Een nieuwe generatie schudt sinds enkele jaren de klassiekemuziekwereld wakker met hun fris en toegankelijk geluid: Max Richter, Ólafur Arnalds en Nils Frahm maken furore met prikkelende en licht melancholische muziek. AMUZ presenteert de toekomst van de moderne klassieke muziek in één festival en vertoont, in samenwerking met Cinema Zuid, ook drie dansfilms van de Britse choreograaf Wayne McGregor.

Drie unieke films die je hopelijk zullen inspireren. Als lid van onze federatie kun je een ticket boeken voor 5 euro (maximaal 4 tickets per persoon) voor deze vertoningen.

Atomos
De Britse choreograaf Wayne McGregor is geen onbekende op de internationale hedendaagse danspodia. In Atomos presenteert hij ons een totaalervaring: lichamen, beweging, film, geluid en licht versmelten tot een intense sensatie. Atomos groeit uit van de kleinste eenheid van de materie tot een veelheid aan buitengewoon choreografisch materiaal. Volgens The Guardian mag u zich verwachten aan “thrilling flights of grandeur and lyricism”, een perfecte opmaat voor deze editie van inPRIMETIME.

  • Woensdag 14.02.2018, 21.00, Cinema Zuid
Dyad 1909 & Infra
In 2009 creëerde choreograaf Wayne McGregor Dyad 1909 als hommage aan de beroemde Ballets Russes. Hiervoor schreef de IJslandse componist Ólafur Arnalds een partituur die de emotionaliteit van strijkers en piano mixt met elektronische avant-garde. In opdracht van The Royal Ballet creëerde diezelfde McGregor samen met beeldend kunstenaar Julian Opie en componist Max Richter de dansvoorstelling Infra. Over Max Richters muziek bij deze dansvoorstelling schreef de pers: “This music is achingly gorgeous [and] uncomplicated”.

  • Zondag 18.02.2018, 11.00, Cinema Zuid

 

Tickets bestellen kan uitsluitend via dit formulier. De kortingscode vind je in onze volgende nieuwsbrief of kun je nu al opvragen via jolien@danssportvlaanderen.be.

Kijk zeker ook eens naar het volledige festivalprogramma van POST-CLASSICALMUSICinPRIMETIME van 14 tot en met 18 februari in AMUZ.

Info: www.amuz.be of T: +32 (0)3 292 36 80 (DI & DO 13.00-16.00).