×
-
Eerste moderne, jazz- en showdancewedstrijd van het jaar in Kapellen
Aangemaakt op: 2018-01-24
Turnhout, 24 januari 2018. Nu zondag 29 januari gaat de eerste moderne, jazz- en showdancewedstrijd van het seizoen door in sporthal ít Kooike in Putte Kapellen. De wedstrijd brengt dansers uit heel Vlaanderen bijeen om te strijden voor een plek op het Vlaams en Belgisch kampioenschap Jazzdance, Modern en Showdance.

Op 29 januari, nu zondag dus, gaat de tweede selectiewedstrijd jazzdance, modern en showdance van het seizoen – en de eerste van 2018 – door in sporthal ‘t Kooike van Putte Kapellen. Dansstudio DiLuna leidt alles die dag in goede banen.

Zondag zakken maar liefst 409 dansers uit heel Vlaanderen af naar Kapellen. Zij zullen deelnemen in 4 categorieën: solo, duo, small group (4 tot 7 dansers) en formaties (vanaf 8 dansers). De solo’s en duo’s zijn nieuw dit seizoen en worden voorlopig enkel georganiseerd in de dansstijl ‘modern’.

De wedstrijd zondag is voor de dansers de 2e kans om een selectie te halen voor het Vlaams kampioenschap én promotiepunten te sprokkelen voor het Belgisch kampioenschap. Om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap, op 28 april in Herselt, moeten de dansers tijdens het seizoen 3 selecties behalen.

Om zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap, op 12 en 13 mei in Gent, moeten de dansers deelgenomen hebben aan het Vlaams kampioenschap én op het einde van het seizoen (op basis van hun promotiepunten) hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden.

Perscontact:

Jolien Jacobs
Jolien@danssportvlaanderen.be
014 71 10 35

Download documenten :
Foto 1
Foto 2
Foto 3
Meer informatie over de wedstrijd