×
-
Eerste discowedstrijd van het jaar in Bocholt
Aangemaakt op: 2018-01-15
Turnhout, 15 januari 2018. Nu zondag 21 januari gaat de eerste discowedstrijd van het seizoen door in sporthal De Damburg in Bocholt. De wedstrijd brengt dansers uit Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant bijeen om te strijden voor een plek op het Vlaams en Belgisch kampioenschap Disco.

Op 21 januari, nu zondag dus, gaat de derde selectiewedstrijd disco van het seizoen – en de eerste van 2018 – door in sporthal De Damburg van Bocholt. Organisator Dansschool MkM brengt daarmee het discodansen weer naar Bocholt. Disco is een atletische dansstijl met snelle, krachtige bewegingen en wordt meestal op dancemuziek gedanst.

Zondag zakken 451 dansers uit Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant af naar Bocholt. Zij zullen deelnemen in 4 categorieën: solo, duo, small group (4 tot 7 dansers) en formaties (vanaf 8 dansers). Er nemen zondag 109 solo’s, 47 duo’s, 24 small groups en 22 formaties deel.

De wedstrijd zondag is voor de discodansers de 3e kans om een selectie te halen voor het Vlaams kampioenschap én promotiepunten te sprokkelen voor het Belgisch kampioenschap. Om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap, op 29 april in Herselt, moeten de dansers tijdens het seizoen 3 selecties behalen.

Om zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap, op 12 en 13 mei in Gent, moeten de dansers deelnemen aan het Vlaams kampioenschap én op het einde van het seizoen (op basis van hun promotiepunten) hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden. Voor solo’s wordt de top 16 geselecteerd, voor duo’s de top 10 en voor small groups en formaties de top 7.

Perscontact:
Jolien Jacobs
jolien@danssportvlaanderen.be
014 71 10 35

 

Download documenten :
Foto discoteam - 1
Foto discoteam - 2
Meer informatie over de wedstrijd