×
-
Lokeren ontvangt eerste streetdancewedstrijd van het jaar
Aangemaakt op: 2018-01-09
Turnhout, 9 januari 2018. Nu zondag 14 januari gaat de eerste streetdancewedstrijd van 2018 door in de sporthal van Lokeren. De wedstrijd brengt dansers uit heel Vlaanderen samen om te strijden voor een plek op het Vlaams en Belgisch kampioenschap.

Op 14 januari, nu zondag, gaat de tweede streetdancewedstrijd van het seizoen – en de eerste van 2018 – door in de sporthal van Lokeren. Organisator Dansschool D.I.O.P. brengt daarmee voor het eerst een streetdancewedstrijd naar Lokeren. Streetdance is een verzamelnaam voor de urban dansstijlen, zoals popping, house, wacking, breakdance,…

Zondag zakken 628 dansers uit heel Vlaanderen af naar Lokeren. Zij zullen deelnemen in 4 categorieën: solo, duo, small group (4 tot 7 dansers) en formaties (vanaf 8 dansers). Er nemen zondag 69 solo’s, 55 duo’s, 12 small groups en 43 formaties deel. De wedstrijd zondag is voor de streetdansers de 2e kans om een selectie te halen voor het Vlaams kampioenschap én promotiepunten te sprokkelen voor het Belgisch kampioenschap.

Om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap, op 22 april in Herentals, moeten de dansers tijdens het seizoen 3 selecties behalen. Om zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap, op 12 en 13 mei in Gent, moeten de dansers deelgenomen hebben aan het Vlaams kampioenschap én op het einde van het seizoen (op basis van hun promotiepunten) hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden. Voor solo’s wordt de top 16 geselecteerd, voor duo’s de top 10 en voor small groups en formaties de top 7.

Contactpersoon
Jolien Jacobs
Communicatieverantwoordelijke
jolien@danssportvlaanderen.be
014 71 10 35

Download documenten :
Foto streetdanceteam
Foto streetdanceduo
Foto streetdancesolo
Meer informatie over de wedstrijd