×
-
Wedstrijdseizoen dans gaat van start in Blankenberge
Aangemaakt op: 2017-10-16
Turnhout, 16 oktober 2017. Nu zondag gaat het wedstrijdseizoen dans van start. De eerste wedstrijd is een wedstrijd in de dansstijl disco en vindt plaats in Sportdoze, Blankenberge. Organisator is dansschool Dance NRGY uit Blankenberge.

Het derde weekend van oktober betekent traditioneel de start van het wedstrijdseizoen in het dansen. Al even traditioneel is dat de discodansers dat seizoen op gang mogen trappen. Disco is een heel atletische dansstijl, met snelle, krachtige bewegingen. Disco wordt meestal op dance muziek gedanst. Met disco wordt het seizoen dus meteen krachtig ingezet.

De wedstrijd van nu zondag gaat door in Sportdoze, Blankenberge en wordt georganiseerd door de Blankenbergse dansschool Dance NRGY. De wedstrijd staat open voor dansers uit alle Vlaamse provincies en belooft meteen een knaller te worden: maar liefst 657 dansers tekenen present voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Dat zijn er ca. 150 meer dan voorbije jaren. Samen zijn zij goed voor 1001 deelnames (223 solo’s, 117 duo’s, 20 small groups en 27 formaties).

Het zijn echter niet enkel de dansers die tijdens deze eerste wedstrijd in de spotlight staan: dansfederatie Danssport Vlaanderen wil aan de start van het seizoen ook meteen de juryleden in de bloemetjes zetten. Juryleden zijn onmisbaar voor danswedstrijden en zij verdienen dus het nodige respect. De supporters wordt daarom gevraagd om tijdens de wedstrijd niet enkel voor dansers te supporteren, maar ook voor de juryleden.

Contactpersoon:

Jolien Jacobs
Communicatieverantwoordelijke
jolien@danssportvlaanderen.be
014 71 10 35

Download documenten :
Timing wedstrijd
Foto discosolo
Foto discoduo
Foto disco small groups
Foto discoformatie
Meer informatie over de wedstrijd