×
-
Seksueel grensoverschrijdend gedrag: hoe praat je erover?
Aangemaakt op: 2017-06-06

Na de getuigenis van judoka Ann Simons zijn er steeds meer problemen met seksueel grensoverschrijdend gedrag in het nieuws gekomen. Seksueel grensoverschrijdend gedrag is een ernstig probleem. Heb je iets meegemaakt, hoe klein of groot ook, dan kan je steeds op verschillende plaatsen terecht om je verhaal te doen. Aarzel niet, want seksueel grensoverschrijdend gedrag is een misdrijf en nooit de schuld van het slachtoffer.

Wil je seksueel grensoverschrijdend gedrag melden, dan kan dat steeds op het nummer 1712 of www.1712.be. In een levensbedreigende situatie bel je de politie op het nummer 101 of het noodnummer 112.

Voor een luisterend oor kan je eveneens op het nummer 1712 of www.1712.be terecht. Ook Tele-onthaal staat voor je klaar op het nummer 106 of op www.tele-onthaal.be.

Ben je 18 jaar of ouder en wil je ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport delen in het kader van een onderzoek, dan kan je terecht bij VOICE. Hier kan je anoniem je verhaal vertellen, zonder dat er verdere stappen gezet moeten worden. Jouw getuigenis helpt onderzoekster Tine Vertommen om een beter beleid en preventie in de sportsector te ontwikkelen.

Kijk hier voor meer contactgegevens.

Clubs kunnen bij Danssport Vlaanderen het pakket Sporten met grenzen: vlaggensysteem uitlenen. Met dit pakket kan je seksueel grensoverschrijdend gedrag op een laagdrempelige manier bespreken. Voor meer informatie over het uitlenen, contacteer jolien@danssportvlaanderen.be.