×
-
Belgische kampioenen disco en streetdance bekend
Aangemaakt op: 2017-05-15
Turnhout, 15 mei 2017. Afgelopen zondag streden de beste dansers in de stijlen disco en streetdance om de titel Belgisch kampioen. Aan dit BK namen meer dan 800 dansers deel, die zich allemaal bij de beste dansers van BelgiŽ mogen rekenen.

Op het BK disco sprongen de dansscholen Dance Unlimited, Time-Out, Life en Dance.NRGY eruit. Het Antwerpse Dance Unlimited behaalde maar liefst twee overwinningen, twee tweede plaatsen en een derde plaats. Time-Out uit Herentals ging naar huis met twee overwinningen en twee derde plaatsen. Dance.NRGY uit Blankenberge en Life uit Izegem kaapten allebei twee eerste plaatsen weg. 

Dance Unlimited deed het ook heel goed op het BK streetdance, waar ze drie overwinningen, drie tweede plaatsen en twee derde plaatsen behaalden. Ook JayBeeS Dancers uit Turnhout kunnen tevreden terugblikken met drie overwinningen, twee tweede plaatsen en drie derde plaatsen. Dansstudio DiLuna uit Kapellen behaalde twee tweede plaatsen en twee derde plaatsen en levert daarmee dus ook enkele Belgische Kampioenen.

Het verloop van de wedstrijd

Het was een spannende wedstrijd die het hoge niveau van de dansers duidelijk liet zien. De dansers waren verdeeld in leeftijdscategorieën en konden zowel solo als in duo of team deelnemen. Voor het eerst kregen solo- en duodansers streetdance de kans om deel te nemen aan een BK. Vorig jaar vond er al een BK streetdance voor teams plaats, maar daar konden solo’s en duo’s dus nog niet aan deelnemen. Voor disco was het überhaupt het eerste BK.

In totaal deden 579 dansers mee aan het BK disco. Voor streetdance waren dit 275 dansers. Om de titel Belgisch kampioen werd gestreden door de echte top: de topklassen, de Vlaamse kampioenen en de vicekampioenen uit de start- en middenklasse. Deze dansers konden zich plaatsen tijdens de Vlaamse Kampioenschappen disco en streetdance in resp. Leuven en Herselt. Het BK was dus de kers op de taart voor dit wedstrijdseizoen disco en streetdance.

Perscontact:
Astrid Van Eyndhoven
jolien@danssportvlaanderen.be
014 71 10 35

Download documenten :
Belgische Kampioenen disco 2017
Belgische Kampioenen streetdance 2017
Poster BK
Foto streetdance groep
Foto streetdance duo
Foto streetdance solo
Foto disco solo
Foto disco duo
Foto disco groep
Uitslag BK street
Uitslag BK disco