×
-
Zondag strijden meer dan 700 dansers om de titel Belgisch Kampioen
Aangemaakt op: 2017-05-09
Turnhout, 9 mei 2017. Op 14 mei vindt het Belgisch Kampioenschap disco en streetdance plaats in Gent. Hierbij wedijveren de beste dansers in deze stijlen om de titel van Belgisch kampioen.

Voor het eerst wordt er in België een nationaal kampioenschap disco en streetdance georganiseerd. Vorig jaar vond er al een BK streetdance voor teams plaats, maar dit jaar zijn ook solo’s en duo’s welkom. Daarnaast wordt nu ook voor het eerst een Belgisch Kampioenschap disco georganiseerd.

Aan het Kampioenschap nemen dansers deel die zich plaatsten tijdens het Vlaams Kampioenschap disco in Leuven of het Vlaams Kampioenschap streetdance in Herselt. Dit zijn dus enkel de topklassen, aangevuld met de kampioenen en de vicekampioenen uit de start- en middenklasse. Kortom, op het BK komen de beste dansers uit alle categorieën. 

Hoe verloopt het BK?

Er zullen 579 dansers deelnemen aan het BK disco. 45 solodansers strijden om de hoogste titel, 26 duo's nemen het tegen elkaar op en 32 formaties zetten hun beste beentje voor. Voor de titel Belgisch kampioen streetdance zullen 22 solodansers, 16 duo's en 18 groepen de strijd aangaan. 

Aangezien aan het BK enkel de beste dansers deelnemen, worden de categorieën per leeftijd en niet per klasse verdeeld. Dit geldt voor zowel solo’s, duo’s en groepen.
Tegen de avond zijn alle Belgische kampioenen bekend.
 
Praktisch
Zondag 14 mei van 9u uur tot 18u uur

  • BK disco loopt van 9u tot 15u
  • BK streetdance loopt van 15u tot 18u

Topsporthal, Zuiderlaan 14, 9000 Gent
Inkom: € 12

Perscontact:
Astrid Van Eyndhoven
jolien@danssportvlaanderen.be
014 71 10 35

Download documenten :
Deelnemers BK streetdance
Deelnemers BK disco
Timing BK
Poster BK
Foto disco groep
Foto disco duo
Foto disco solo
Foto street solo
Foto street duo
Foto streetdance groep