×
-
Drukbezochte discowedstrijd in Oud-Turnhout
Aangemaakt op: 2017-02-27
Turnhout, 27 februari 2017. Afgelopen zondag organiseerde dansschool JayBeeS Dancers uit Turnhout een wedstrijd disco in sporthal De Hoogt in Oud-Turnhout. 508 dansers uit Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant gaven er het beste van zichzelf. Het meeste succes was weggelegd voor dansscholen Time-Out uit Herentals, DiLuna uit Kapellen en Dance Unlimited uit Antwerpen.

508 dansers uit Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant verzamelden afgelopen zondag in sporthal De Hoogt in Oud-Turnhout voor een wedstrijd disco. Disco is een atletische dansstijl, die hoofdzakelijk snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen bevat en wordt gedanst op up-tempomuziek. De dansers namen het tegen elkaar op in de categorieën solo, duo, small group en formatie, in de hoop de overwinning weg te kapen en een selectie te behalen voor het Vlaams kampioenschap.

Het was een drukbezochte wedstrijd, waarbij de organiserende dansschool JayBeeS Dancers met 3 overwinningen en 3 tweede plaatsen aan de haal ging. Time-Out uit Herentals, DiLuna uit Kapellen en Dance Unlimited uit Antwerpen vielen het vaakst in de prijzen. Danscenter Time-Out behaalde maar liefst 8 overwinningen, 5 tweede plaatsen en 2 derde plaatsen en was daarmee de grote winnaar van de dag. Dansstudio DiLuna ging naar huis met 5 overwinningen, 1 tweede en 1 derde plaats en Dansstudio Dance Unlimited mocht 4 overwinningen, 6 tweede plaatsen en 3 derde plaatsen mee naar huis nemen.

Door hun goede resultaten op de wedstrijd promoveren solistes Wouters Meral (children; Dance Unlimited) en Peeters Laurien (adults; Dansstudio Bouger uit Herselt) en het juniorenduo De Vos Yana – Roelants Maité (Dance Unlimited) in hun categorie bovendien naar de topklasse, waardoor ze kans maken op een selectie voor het Belgisch kampioenschap van 14 mei in de Topsporthal in Gent. Ze moeten daarvoor hun selectie nog wel verzilveren tijdens het Vlaams kampioenschap van 30 april in Leuven.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Uitslagen wedstrijd
Praktische info wedstrijd
Foto discoteam
Foto discosolo
Foto discoduo