×
Noodfonds corona Vlaamse regering
Aangemaakt op: 2020-06-19

Het coronavirus heeft een grote invloed op het Vlaamse verenigingsleven. De Vlaamse Regering trekt daarom 87 miljoen uit voor de lokale sport-, cultuur- en jeugdverenigingen. 

Het budget wordt verdeeld via de steden en gemeenten. Van de 87 miljoen euro gaat 84 miljoen naar de Vlaamse steden en gemeenten, 3 miljoen naar Brusselse gemeenten via de Vlaamse Gemeenschapscommissie en naar de faciliteitengemeenten via vzw De Rand. De lokale overheden kunnen vrij kiezen hoe ze de middelen inzetten en hoeveel budget naar welke verenigingen gaat, maar enkele ministers hebben duidelijk aangegeven dat de eerste focus bij sportieve verenigingen moet liggen. De middelen zullen normaal gezien in de loop van de zomer overgemaakt worden aan de lokale besturen. Kijk hier hoeveel jouw gemeente of stad ontvangt.

De Vlaamse sportfederatie (VSF) stuurde een brief naar alle lokale besturen om bij de verdeling van deze middelen aandacht te geven aan de lokale sportverenigingen. We raden onze clubs aan om ook zelf de situatie van hun club kenbaar te maken bij lokale politieke mandatarissen. Hoe meer de lokale politici de nood van lokale dansclubs kennen, hoe beter. Aarzel zeker ook niet om met concrete vragen contact op te nemen met je lokale sportdienst.