×
Opleiding dansdocentRecreatief Dansen JazzdansUrban danceStandaarddansDans voor SeniorenRolstoeldansAlternatief trajectFAQBijscholingenDansdocent gezochtDocentenondersteuningVoordelen lidmaatschapVernieuwen lidmaatschapLesmateriaalKoppeldans en lijndans Actuele dansG-dansAan de slag in je dansclubLid worden
Blijf als dansdocent op de hoogte van nieuwe trends: school je regelmatig bij


Onze federatie organiseert elk jaar verschillende bijscholingen voor dansdocenten zodat zij zich permanent kunnen verbeteren. 

Daarnaast organiseren onze dansclubs ook workshops en bijscholingen, waarvoor je als aangesloten dansdocent korting krijgt op vertoon van je lesgeverskaart. Die workshops vind je ook in onderstaand overzicht.
1/11/2020
Techniekscholing Jazz, Modern, Klassiek - GEANNULEERD
Wens je als danser of lesgever je techniek te verbeteren? Kom dan zeker naar deze techniekscholing!
Deze techniekscholing is vooral gericht op het inoefenen van danstechnische vaardigheden en snelle adaptatie van complexere danscombinaties. Er zijn sessies in de stijlen Jazzdans, Modern en Klassiek ballet. 

Voor wie?
Voor iedereen vanaf 15 jaar met danservaring.

Programma:
Docenten:
  • Mieke Ketelslegers: jazzdans
  • Werner Leysen: klassiek

  • Steffi Vanthuyne: modern

Sessie Modern techniek
Docent: Steffi Vanthuyne

Tijdens de techniekles modern zal er aandacht besteed worden aan grondwerk, ademhaling en flow. Via enkele grondoefeningen en verplaatsingen wordt er gewerkt aan voeling met de vloer en grounded bewegen. Als lesgever en choreograaf vindt docent Steffi het erg belangrijk dat een danser ademt doorheen zijn of haar bewegingen en zijn of haar natuurlijke flow volgt. Er zal dan ook gefocust worden op het correcte gebruik van vormspanning in combinatie met releasetechnieken.

Docent Steffi Vanthuyne zette op 3 jaar haar eerste danspassen. Van haar 7 tot 21 jaar nam ze deel aan latin- en discowedstrijden in teamverband, duo en solo. Zo is ze meervoudig Belgisch kampioen disco solo (topklasse) en latin formaties geworden en meervoudig Europees en wereldkampioen disco formaties adults. Als tiener begon Steffi steeds meer interesse te krijgen in jazzdans en modern en schoolde ze zichzelf bij tot moderne danseres. Modern en jazz werden snel de stijlen die haar hart deden opleven en het dichtst bij haar persoonlijkheid aansloten. Enkele jaren geleden behaalde Steffi bovendien het diploma Initiator Actuele Dans zodat ze haar passie als dansdocent modern/modern-jazz kan delen met al haar dansers.

Sessies Klassiek techniek & Choreografie Jazzdans
Docent: Werner Leysen


De basis van het klassieke ballet wordt tijdens de techniekles klassiek doorlopen en de nodige linken naar de technieken van jazzdans worden meegegeven. Zo kom je tot beter inzicht op welke wijze klassieke ballettechnieken je kunnen helpen om je jazzdans technisch beter uit te voeren. Er is ook ruimte tot het stellen van vragen over de aangebrachte technieken en uitbreiding.


Docent Werner Leysen studeerde als danspedagoog en choreograaf al aan Studio 1 te Antwerpen. Hij werkte als professioneel danser en als choreograaf in binnen-en buitenland. Momenteel is hij artistiek leider van Dansstudio Pivolté te Brasschaat. Freelance werkt hij als docent en choreograaf voor diverse opdrachten.


 

Sessies Jazzdans techniek

Docent: Mieke Ketelslegers


Docent Mieke Ketelslegers is van kinds af aan gepassioneerd bezig met dans en gymnastiek/acrobatie. Doorgedreven training en een ijzeren discipline leverden haar heel wat provinciale, vlaamse en nationale titels op. Tegenwoordig is ze professioneel bezig als docent/coach, jurylid, choreograaf, regisseur en/of showrunner. Ze coacht dansteams over heel Vlaanderen (o.a. J+ dance crew Belgium’s got talent 2018). 


Tarieven:

  • 60€ voor de hele dag (5 sessies)
  • 15€ per sessie afzonderlijk
Opgelet: voor deze techniekscholing dien je aangesloten te zijn bij Danssport Vlaanderen. Meer informatie over aansluiten vind je op deze webpagina.
Georganiseerd door:
Laura Lefever
Locatie:
Sporta Tongerlo
Geneinde 2
Tongerlo 2260
Contactgegevens organisator:
laura@danssportvlaanderen.be
+32 014 71 10 38