×
Opleiding dansdocentRecreatief Dansen JazzdansUrban danceStandaarddansDans voor SeniorenRolstoeldansAlternatief trajectFAQBijscholingenDansdocent gezochtDocentenondersteuningVoordelen lidmaatschapVernieuwen lidmaatschapLesmateriaalKoppeldans en lijndans Actuele dansG-dansAan de slag in je dansclubLid worden
Blijf als dansdocent op de hoogte van nieuwe trends: school je regelmatig bij


Onze federatie organiseert elk jaar verschillende bijscholingen voor dansdocenten zodat zij zich permanent kunnen verbeteren. 

Daarnaast organiseren onze dansclubs ook workshops en bijscholingen, waarvoor je als aangesloten dansdocent korting krijgt op vertoon van je lesgeverskaart. Die workshops vind je ook in onderstaand overzicht.
11/11/2020
Dansposium

Wat? Een dag vol out-of-the-box niet te missen workshops voor lesgevers Actuele Dans, inclusief lunch.

Wanneer? Woensdag 11 november 2020 

Waar? Sporthal De Hoogt 20, 2360 Oud-Turnhout

Programma? 
09u00 - 09u30: Onthaal

09u30 
 11u00: workshop 1: Basis Geluidstechniek

      11u10  12u40: workshop 2: Groepschoreografie

      12u40  13u40: Lunch + Algemene Vergadering van de Lerarencommissie Actuele Dans

      13u40  14u40: workshop 3: Partnering- en lifttechnieken 

      14u50  16u00: workshop 4: Improvisatie

Algemene vergadering? De Lerarencommissie Actuele Dans nodigt jullie van harte uit om mee terug te blikken naar de realisaties van afgelopen jaar en vooruit te blikken naar volgend jaar. 

Workshops:

Workshop 1: Basis geluidstechniek
Docent: Mathias Begyn

Tijdens deze sessie maakt Mathias je wegwijs doorheen het mengpaneel. Wat zijn de belangrijkste componenten van bron tot box, hoe bedien je een basis mengpaneel en wat is het verschil tussen actieve en passieve speakers? In deze sessie gaan we ook dieper in op de verschillende soorten muziekinstallaties in danszalen. Welke minimum heb je nodig? En wat is het verschil tussen Watt vs. Decibel? Op al deze vragen biedt Mathias een antwoord. We staan ten slotte ook kort stil bij hoe de communicatie met theatergeluidstechniekers het best gebeurt om een dansshow vlot te laten verlopen (welke muziekbestandstype lever ik het beste aan enzovoort). 

Docent Mathias Begyn heeft al jaren een passie voor geluidstechniek. Hij heeft ervaring als DJ en is ondertussen reeds 9 jaar actief bij Dream Dance vzw als muziekverantwoordelijke en geluidstechnieker op de dansshows en op de Danssport Vlaanderen wedstrijden. Intussen is hij ook reeds 2 jaar actief als theatertechnieker. Zijn opgedane kennis deelt hij met veel plezier tijdens deze sessie!


Workshop 2: Groepschoreografie
Docent: Jocelyn Joosten

In deze workshop leer je je groepschoreografie naar een hoger niveau brengen. Gebruik van opstellingen, verplaatsingen, overgangen, visuele effecten, figuren, … zullen in de praktijk toegepast worden. Na deze sessie ga je met heel wat nieuwe inspiratie naar huis!

Docent Jocelyn Joosten zette haar eerste danspasjes op 10-jarige leeftijd. Na enkele jaren competitiedans, volgde ze de VTS-dansopleiding, begon met lesgeven en danste bij verschillende showteams. Toen ze voor een paar maanden naar New York trok voor een intensief dansprogramma bij Broadway Dance Center ontdekte ze de liefde voor het creëren van choreografie en het mixen van verschillende dansstijlen. Ze verdiepte zich vooral in modern en urban dance. Na enkele jaren fulltime lesgeven in verschillende scholen in Vlaanderen en het coachen van haar eigen danscrew, werkt Jocelyn nu vooral freelance. Ze geeft onder andere het vak choreografie voor onze Initiator Urban Dance opleiding.


Workshop 3: Partnering- en lifttechnieken
Docent: Mieke Ketelslegers

Door middel van partnering en lifts kan je je choreografie naar een hoger niveau tillen. Maar hoe creëer je vertrouwen tussen twee partners? En hoe kan je op een veilige manier liften? Docent Mieke Ketelslegers reikt je verschillende oefeningen en technieken aan op diverse niveaus. Veiligheid en de juiste uitvoering zullen hierbij de focus zijn. We werken zowel in duo als in groep.  

Docent Mieke Ketelslegers is van kinds af aan gepassioneerd bezig met dans en gymnastiek/acrobatie. Doorgedreven training en een ijzeren discipline leverden haar heel wat provinciale, vlaamse en nationale titels op. Tegenwoordig is ze professioneel bezig als docent/coach, jurylid, choreograaf, regisseur en/of showrunner. Ze coacht op vlak van partnering en lifttechnieken dansteams over heel Vlaanderen (o.a. J+ dance crew Belgium’s got talent 2018). 


Workshop 4: Improvisatie
Docent: Manuella Verzwyvel

Improvisatie-oefeningen integreren in je danslessen kan een verrijking betekenen voor de ontwikkeling van jouw dansers. Zo leren ze onder meer bewust te zijn van het eigen lichaam, gebruik maken van de volledige ruimte, samenwerken, en draagt het bij tot de expressieve en creatieve ontwikkeling van de danser. In deze workshop worden al doende diverse oefeningen aangeboden, van basis tot een iets meer gevorderd niveau. Deze oefeningen kan je in je eigen les, in eender welke dansstijl, integreren. 

Docent Manuella Verzwyvel startte haar dansavontuur al op jonge leeftijd aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Ze zette haar studies verder aan De!Kunsthumaniora Dans, waar ze haar passie voor Moderne en Hedendaagse dans ontdekte. Hierna wou ze zichzelf verder ontwikkelen als uitvoerend danseres en ging ze naar het Koninklijk Conservatorium Antwerpen waar ze haar dansopleiding voltooide.

Tijdens haar danscarrière werkte ze o.a samen met Randi Devlieghe, Jelena Kostic, Katia Pire, Natascha Pire, Jeniffer Regidor, Minhee Bervoets, Rebecca Tanghe, Isabelle Beernaert, Valentina Nigro, Roy Julen, ... en danste ze op bekende podia zoals Brussels Expo (Special Olympics 2014), het Sportpaleis in Antwerpen (Special Olympics 2014), Tomorrowland Mainstage 2016 en 2018 te Boom, ... Later in haar carrière nam ze deel aan "So You Think You Can Dance 2015" waar ze schitterde in de finale en werkte ze ook mee als danseres aan enkele tv-shows, waaronder "Belgium’s Got Talent" en "Jonas en Van Geel", en videoclips van Stromae en Udo. Daarnaast is ze een veel gevraagd jurylid voor internationale danswedstrijden, zoals "Dance Stars" (BE-NL) en "Dance Waves Competition".

Al geruime tijd is ze ook actief als dansleerkracht in verschillende dansscholen waaronder Dansatelier Impuls Geel, Academie Lier, Academie Ranst, Academie Boechout, ... en in 2018 rondde ze haar opleiding docent dans (Specifieke Lerarenopleiding Dans) af aan het koninklijk conservatorium te Antwerpen.


Deelnameprijs voor het Dansposium - INCLUSIEF LUNCH:

- Aangesloten lesgever VTS gediplomeerd* = 20 euro 

- Aangesloten lesgever (niet gediplomeerd) = 50 euro

- Inschrijven voor 1 sessie is ook mogelijk via mail naar laura@danssportvlaanderen.be. U betaalt 15 euro als niet-gediplomeerde per workshop en 5 euro als gediplomeerde per workshop.

VTS diploma = Bachelor LOLicentiaat LOInitiator Actuele dansInitiator Urban DanceInitiator Jazzdans, Initiator Recreatief Dansen, Initiator Rolstoeldans, Instructeur Jazzdans, Instructeur B Urban Dance,Trainer A Jazzdans of Urban Dance.


Inschrijvingen dienen betaald te worden voor woensdag 4/11 op het rekeningnummer van Danssport Vlaanderen BE43 0682 4067 3801 (BIC: GKCCBEBB) met vermelding: ‘voornaam + naam + inschrijving Dansposium'.

Opgelet: om te kunnen deelnemen aan het Dansposium moet je lid zijn of worden van de federatie. Aansluiten als 'lesgever' bij de federatie bedraagt 25 euro waaruit u diverse voordelen haalt. Meer informatie over aansluiten vind je op deze webpagina. 


Extra info over het Dansposium:

- Voorzie aangepast schoeisel voor de danszaal! Geen zolen die afgeven of hakken.
- Inschrijven voor 1 sessie is ook mogelijk.
- Meer info via laura@danssportvlaanderen.be 

Georganiseerd door:
Laura Lefever
Locatie:
Sporthal De Hoogt
De Hoogt 20
OUD TURNHOUT 2360
Contactgegevens organisator:
laura@danssportvlaanderen.be
014 711038