×
Opleiding dansdocentRecreatief Dansen JazzdansUrban danceStandaarddansDans voor SeniorenRolstoeldansAlternatief trajectFAQBijscholingenDansdocent gezochtDocentenondersteuningVoordelen lidmaatschapVernieuwen lidmaatschapLesmateriaalKoppeldans en lijndans Actuele dansG-dansAan de slag in je dansclubLid worden
Blijf als dansdocent op de hoogte van nieuwe trends: school je regelmatig bij


Onze federatie organiseert elk jaar verschillende bijscholingen voor dansdocenten zodat zij zich permanent kunnen verbeteren. 

Daarnaast organiseren onze dansclubs ook workshops en bijscholingen, waarvoor je als aangesloten dansdocent korting krijgt op vertoon van je lesgeverskaart. Die workshops vind je ook in onderstaand overzicht.
23/8/2020
Techniekscholing Modern/Jazzdans (VOLZET)

Geef je les in de stijlen modern of jazzdans? Dan is deze bijscholing om niet te missen!

Tijdens deze techniekscholing neemt docent Laurence De Sloovere je mee naar de verschillende aspecten van de Horton techniek. Lester Horton is één van de grondleggers van de moderne dans en de basistechniek van modern vloeit o.a. voort uit zijn technieken. De techniek benadrukt het hele lichaam. Het gaat om een anatomische benadering van dans die flexibiliteit, kracht, coördinatie en lichamelijk en ruimtelijk bewustzijn omvat. Hiermee wordt onbeperkte vrijheid en expressie tijdens het dansen mogelijk gemaakt. Een must voor alle lesgevers modern en jazzdans! 

Tijdens de scholing zal Laurence zich op de Horton fortifications & basistechnieken focussen. Het gaat om een reeks basisoefeningen die telkens herhaald kunnen worden alsof het een ballet opwarming aan de barre zou kunnen zijn. Ze biedt handige tools om op verder te bouwen en zo de leerlingen aan kracht, lenigheid en mobiliteit te doen winnen.

Laurence zal ook ingaan op muziekkeuze, gebruik van ritmes en belangrijke verplaatsingen waar afro-jazzy elementen in terugkomen. 

Dit alles gaat door op zondag 23 augustus in Heverlee.

Doelgroep:
Ervaren lesgevers Modern en Jazzdans.

Programma:
Deze techniekscholing bestaat uit 2 lesuren.
9u30 – 10u00: Onthaal
10u00 – 12u00: Techniekscholing Horton: Laurence De Sloovere

In de namiddag vindt op dezelfde locatie de jurycursus modern/jazz/showdance voor potentiële juryleden plaats en de clipdance modern, voor lesgevers die van plan zijn om met hun dansers aan Danssport Vlaanderen-wedstrijden in 2020-2021 deel te nemen. Lesgevers die hierin geïnteresseerd zijn, zijn meer dan welkom! Meer informatie en inschrijven kan via deze webpagina.

Docent:

Laurence De Sloovere volgde haar studies aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen, waar zij in 2008 afstudeerde. Na een succesvolle auditie bij de Alvin Ailey American Dance School in New York, verhuisde Laurence naar Manhattan. Daar werd ze opgeleid door danspedagogen waaronder Fred Benjamin, Elena Comendador, Ana Marie Forsythe, Francesca Harper, Tracy Inman, Graciela Kozak en Milton Myers. Tijdens haar verblijf werkte ze samen met verschillende choreografen en trad ze op in bekende theaters als ‘The Apollo’, onder Alvin Ailey II. Bij Alvin Ailey verdiepte Laurence zich in de Lester Horton techniek. Nu doceert ze als één van de weinige deze techniek in verschillende dansstudio’s over heel België. Tussen 2017 en 2019 won Laurence enkele choreografie prijzen en hoopt in de toekomst haar passie voor het maken en brengen van eigen stukken verder te kunnen realiseren. Naast haar opleiding als danser behaalde ze een Bachelor in de Toegepaste Psychologie, volgde ze een opleiding als Health Coach en verdiepte ze zich in de danstherapie. Laurence startte vanaf het schooljaar 2019 als leerkracht moderne dans aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en sloot daarnaast ook aan bij het Dancelot team.

 

Locatie:
't Celestijntje (Heverlee)
Celestijnenlaan 19
Heverlee 3001

Deelnameprijs: 
- GRATIS voor alle gediplomeerde lesgevers die aangesloten zijn bij Danssport Vlaanderen
- €10 voor aangesloten lesgevers bij Danssport Vlaanderen (niet-gediplomeerd)
- €25 
indien je niet bent aangesloten als lesgever bij Danssport Vlaanderen en een VTS diploma hebt (gratis deelname + €25 lidmaatschap lesgever)


- €35 indien je niet bent aangesloten als lesgever bij Danssport Vlaanderen en geen VTS diploma hebt (€10 deelname + €25 lidmaatschap lesgever)

Voor deze bijscholing dien je aangesloten te zijn als "lesgever" bij Danssport Vlaanderen. Aansluiten als lesgever kan door het aansluitingsformulier te mailen naar ilse@danssportvlaanderen.be

U ontvangt achteraf een factuur van 25 euro via mail.
Indien je nog niet aangesloten bent, gelieve je voor zondag 9 augustus aan te sluiten. Meer informatie over aansluiten vind je op deze webpagina. 

 
Opgelet: Het aantal plaatsen voor deze bijscholingsdag is beperkt. Datum van betaling van het lidgeld zal de volgorde van inschrijvingen bepalen. 

Inschrijven: 
Inschrijven kan via de rode knop rechts op deze pagina en ten laatste voor zondag 16 augustus 2020.
Inschrijvingen dienen betaald te worden op het rekeningnummer van Danssport Vlaanderen BE43 0682 4067 3801 (BIC: GKCCBEBB) met vermelding: ‘voornaam + naam + inschrijving bijscholing Horton’ ten laatste voor zondag 16 augustus 2020. 
 


Georganiseerd door:
Marianne Teuwen
Locatie:
't Celestijntje (Heverlee)
Celestijnenlaan 19
Heverlee 3001
Contactgegevens organisator:
marianne@danssportvlaanderen.be
+32 014 711