×
Opleiding dansdocentRecreatief Dansen JazzdansUrban danceStandaarddansDans voor SeniorenRolstoeldansAlternatief trajectFAQBijscholingenDansdocent gezochtDocentenondersteuningVoordelen lidmaatschapVernieuwen lidmaatschapLesmateriaalKoppeldans en lijndans Actuele dansG-dansAan de slag in je dansclubLid worden
Blijf als dansdocent op de hoogte van nieuwe trends: school je regelmatig bij


Onze federatie organiseert elk jaar verschillende bijscholingen voor dansdocenten zodat zij zich permanent kunnen verbeteren. 

Daarnaast organiseren onze dansclubs ook workshops en bijscholingen, waarvoor je als aangesloten dansdocent korting krijgt op vertoon van je lesgeverskaart. Die workshops vind je ook in onderstaand overzicht.
16/8/2020
Techniekscholing Urban Dance (VOLZET)
Geef jij les urban dance aan dansers met ervaring? Dan is deze bijscholing om niet te missen!
Tijdens deze techniekscholing nemen experts in hun vak Bert Kennes en Youssef El Kaouakibi gevorderde hip hop en house technieken onder de loep, zonder de basis hierbij achterwege te laten. 

Dit alles gaat door op zondag 16 augustus in Heverlee.

Doelgroep:
Lesgevers Hip Hop / House die les geven aan dansers met ervaring.

Programma:
Deze techniekscholing bestaat uit 3 lesuren.
12u30 – 13u00: onthaal
13u00 – 14u30: techniekscholing hiphop: Bert Kennes
14u30 – 16u00: techniekscholing house: Youssef El Kaouakibi

In de voormiddag vindt op dezelfde locatie de jurycursus urban dance voor potentiële juryleden plaats en de clipdance urban dance, voor lesgevers die van plan zijn om met hun dansers aan Danssport Vlaanderen-wedstrijden in 2020-2021 deel te nemen. Lesgevers die hierin geïnteresseerd zijn, zijn meer dan welkom! Meer informatie en inschrijven kan via deze webpagina.
 
Docenten:
Bert Kennes is een gekend hip hop choreograaf met heel wat op zijn palmares. Hij doceert in tal van dansscholen waar hij heel wat hip hop (wedstrijd)teams traint. Van wedstrijden is hij niet vreemd. Met zijn wedstrijdteams behaalt hij mooie resultaten. Verder organiseert hij samen met Fabio Carcieri de wedstrijd Legacy Dance Competition en is hij ook gekend als Danssport Vlaanderen jurylid. Bert kent zijn foundation en staat open voor vernieuwing. Hierdoor is hij thuis in verschillende hip hop vormen. In deze sessie gaan we dieper in op gevorderde hip hop technieken, zonder de basis achterwege te laten.

Youssef El Kaouakibi is thuis in veel urban stijlen. Hij is één van de grondleggers van House in Vlaanderen en neemt deel aan tal van (House)battles met Young Kingz. Youssef was docent in tal van dansscholen waaronder Let’s Go Urban, die tal van top urban dansers aflevert, maar focust zich nu op workshops in binnen- en buitenland. In deze sessie komt de basis van House aan bod zoals de ‘basic jack’, maar worden ook enkele gevorderde bewegingen meegegeven zoals ‘jack in the box’, ‘farmer’, ‘skate’, enz…

Locatie:
't Celestijntje (Heverlee)
Celestijnenlaan 19
Heverlee 3001

Deelnameprijs: 
- GRATIS voor alle gediplomeerde lesgevers die aangesloten zijn bij Danssport Vlaanderen
- €10 voor alle niet gediplomeerde lesgevers die aangesloten zijn bij Danssport Vlaanderen
- €25 indien je niet bent aangesloten als lesgever bij Danssport Vlaanderen en een VTS diploma hebt (gratis deelname + €25 lidmaatschap lesgever)
- €35 indien je niet bent aangesloten als lesgever bij Danssport Vlaanderen (€10 deelname + €25 lidmaatschap lesgever)

Voor deze bijscholing dien je aangesloten te zijn als "lesgever" bij Danssport Vlaanderen. Aansluiten als lesgever kan door het aansluitingsformulier te mailen naar ilse@danssportvlaanderen.be
U ontvangt achteraf een factuur van 25 euro via mail.
Indien je nog niet aangesloten bent, gelieve je voor zondag 9 augustus aan te sluiten. Meer informatie over aansluiten vind je op deze webpagina. 

Opgelet: Het aantal plaatsen voor deze bijscholingsdag is beperkt. Datum van betaling van het lidgeld zal de volgorde van inschrijvingen bepalen. 

Inschrijven: 
Inschrijven kan via de rode knop rechts op deze pagina en ten laatste voor zondag 9 augustus 2020.

Inschrijvingen dienen betaald te worden op het rekeningnummer van Danssport Vlaanderen BE43 0682 4067 3801 (BIC: GKCCBEBB) met vermelding: ‘voornaam + naam + inschrijving bijscholing urban dance’ ten laatste voor zondag 9 augustus 2020. 

Georganiseerd door:
Stijn Baets
Locatie:
't Celestijntje (Heverlee)
Celestijnenlaan 19
Heverlee 3001
Contactgegevens organisator:
stijn@danssportvlaanderen.be
+32 014 711