×
Opleiding dansdocentRecreatief Dansen JazzdansUrban danceStandaarddansDans voor SeniorenRolstoeldansAlternatief trajectFAQBijscholingenDansdocent gezochtDocentenondersteuningVoordelen lidmaatschapVernieuwen lidmaatschapLesmateriaalKoppeldans en lijndans Actuele dansG-dansAan de slag in je dansclubLid worden
Blijf als dansdocent op de hoogte van nieuwe trends: school je regelmatig bij


Onze federatie organiseert elk jaar verschillende bijscholingen voor dansdocenten zodat zij zich permanent kunnen verbeteren. 

Daarnaast organiseren onze dansclubs ook workshops en bijscholingen, waarvoor je als aangesloten dansdocent korting krijgt op vertoon van je lesgeverskaart. Die workshops vind je ook in onderstaand overzicht.
16/8/2020
Jurycursus en clipdance urban (VOLZET)

Wens je nog in te schrijven? Stuur dan een mailtje naar stijn@danssportvlaanderen.beHeb jij interesse in wedstrijden urban? Schrijf je dan zeker in via deze pagina voor onze jurycursus en clipdance bijscholing urban.


Dit alles gaat door op zondag 16 augustus in Heverlee.


Doelgroep:
De jurycursus is niet alleen voor potentiële juryleden, maar ook voor lesgevers die willen weten hoe er gejureerd wordt.
De clipdance is voor potentiele juryleden en coaches die willen deelnemen met hun leerlingen (8-12 jaar) aan de wedstrijden clipdance urban.


Programma:
8u30 onthaal
9u00 jurycursus: Anja Van Greuningen
11u00 clipdance: Jonas Mees
12u30 onthaal techniekscholing urban
13u00 techniekscholing hiphop (Bert Kennes) & house (Youssef El Kaouakibi)
Inschrijven voor de techniekscholing gebeurt via deze webpagina.


Clipdance

Voor wie? Alle lesgevers die van plan zijn om volgend jaar met hun dansers aan de Danssport Vlaanderen-wedstrijden deel te nemen, zijn meer dan welkom! Ook lesgevers die wensen te jureren op wedstrijden vragen we om de bijscholing clipdance te volgen.

Wat is clipdance? De clipdance is een dans die door Danssport Vlaanderen wordt opgelegd voor wedstrijddansers in de categorie ... -12 jaar Beginners.

Waarom clipdance? Clipdance moet een drempelverlaging zijn voor kinderen tot 12 jaar die willen deelnemen aan wedstrijden.

Doelstelling van clipdance? In de clipdance worden de basiselementen verwerkt die technisch correct uitgevoerd moeten worden. De bedoeling hiervan is de dansers bewust maken van correcte lichaamshoudingen en het belang van afwerking tijdens het dansen.

Waarom deze bijscholing?

- Om lesgevers de kans te geven de opgelegde dans zelf in te oefenen om nadien in hun club door te geven aan de eigen dansers.

- Om lesgevers te wijzen op de voornaamste technische eisen en hoe deze moeten worden uitgevoerd.


Jurycursus

Voor wie? Potentiële juryleden, maar ook voor lesgevers die willen weten hoe er gejureerd wordt.

Wat is de jurycursus? Er wordt uitleg gegeven over het verloop van de wedstrijden en de belangrijkste aandachtspunten binnen de dansstijlen.


Kostprijs

Deze bijscholing is gratis, maar enkel toegankelijk voor aangesloten lesgevers.

Aansluiten als lesgever kan door het aansluitingsformulier te mailen naar ilse@danssportvlaanderen.be
U ontvangt achteraf een factuur van 25 euro via mail.
Georganiseerd door:
Danssport Vlaanderen vzw
Locatie:
't Celestijntje (Heverlee)
Celestijnenlaan 19
Heverlee 3001
Contactgegevens organisator:
stijn@danssportvlaanderen.be
+32 014 711037