×
Opleiding dansdocentRecreatief Dansen JazzdansUrban danceStandaarddansDans voor SeniorenRolstoeldansAlternatief trajectBijscholingenDansdocent gezochtDocentenondersteuningVoordelen lidmaatschapVernieuwen lidmaatschapLesmateriaalKoppeldans en lijndans Actuele dansG-dansActiviteiten in je dansclubLid worden
Blijf als dansdocent op de hoogte van nieuwe trends: school je regelmatig bij


Onze federatie organiseert elk jaar verschillende bijscholingen voor dansdocenten zodat zij zich permanent kunnen verbeteren. 

Daarnaast organiseren onze dansclubs ook workshops en bijscholingen, waarvoor je als aangesloten dansdocent korting krijgt op vertoon van je lesgeverskaart. Die workshops vind je ook in onderstaand overzicht.
16/2/2020
Bijscholing kleuter- en kinderdans

In deze bijscholing leer je op een pedagogisch verantwoorde en veilige manier les geven aan kinderen van 3 tot 12 jaar. Er wordt theoretische informatie meegegeven over o.a. de motorische ontwikkeling van kinderen, mogelijke lesinhoud, de lesopbouw, enz… Na het theoretisch gedeelte worden er in de namiddag toepassingen gemaakt waarmee je in de praktijk aan de slag kan gaan. 

Docent van de bijscholing is Ester Van der Laan. Zij is gediplomeerd leerkracht van het primair onderwijs en behaalde het diploma initiator en instructeur B jazzdans bij de Vlaamse Trainersschool. Zij geeft reeds vele jaren het vak ‘kleuter- en kinderdans’ in de opleidingen Initiator Jazzdans en Initiator Recreatief Dansen. Verder heeft ze jarenlang lessen kleuterdans, klassiek ballet en jazzdans gegeven van jong tot oud.

Opgelet: de inhoud van deze bijscholing is dezelfde als de bijscholing kleuter- en kinderdans die in februari 2018 werd georganiseerd.

Doelgroep:
Lesgevers met interesse voor kleuter- en kinderdans. Minimumleeftijd = 16 jaar.

Programma:
Deze bijscholingsdag bestaat uit 5 lesuren (2,5u theorie en 2,5u praktijk). 

09u30 – 10u00

Onthaal

10u00 – 12u30

Theoretische informatie kleuter- en kinderdans

12u30 – 13u00

Lunchpauze (eigen lunch mee te brengen)

13u00 – 15u30

Praktijk kleuter- en kinderdans


Locatie:

Kunstenhuis deFENIKS (tuinzaal)
Deurneleitje 6
2640 Mortsel

Deelnameprijs: 
Aangesloten als clublid = 20 euro
Aangesloten als clublid, en VTS gediplomeerd = 10 euro
Aangesloten als niet gediplomeerde lesgever  = 10 euro
Aangesloten als VTS gediplomeerd lesgever = gratis

In deze prijs is de cursusbundel met theorie en handige praktische tips en oefeningen inbegrepen.

Voor deze bijscholing dien je aangesloten te zijn als clublid of als lesgever bij Danssport Vlaanderen. Indien je nog niet aangesloten bent, gelieve je voor de bijscholing aan te sluiten. Meer informatie over aansluiten vind je op deze webpagina. 

Opgelet: Het aantal plaatsen voor deze bijscholingsdag is beperkt. Datum van betaling van het lidgeld zal de volgorde van inschrijvingen bepalen. 

Inschrijven: 
Inschrijven kan via de rode knop rechts op deze pagina en ten laatste voor zondag 2 februari 2020.

Inschrijvingen dienen betaald te worden op het rekeningnummer van Danssport Vlaanderen BE43 0682 4067 3801 (BIC: GKCCBEBB) met vermelding: ‘voornaam + naam + inschrijving bijscholing kleuter- en kinderdans' ten laatste voor zondag 2 februari 2020. 


Georganiseerd door:
Laura Lefever
Locatie:
Kunstenhuis deFENIKS (theaterzaal)
Deurneleitje 6
MORTSEL 2640
Contactgegevens organisator:
laura@danssportvlaanderen.be
+32 711038