×
Opleiding dansdocentRecreatief Dansen JazzdansUrban danceStandaarddansDans voor SeniorenRolstoeldansAlternatief trajectFAQBijscholingenDansdocent gezochtDiscoJazz & ModernUrbanLijndansStandard/LatinOverigeDocentenondersteuningVoordelen lidmaatschapVernieuwen lidmaatschapLesmateriaalKoppeldans LijndansJazzdansModernDiscoUrban DanceWedstrijdenG-dansExtra materiaalAan de slag in je dansclubLid worden
Blijf als dansdocent op de hoogte van nieuwe trends: school je regelmatig bij


Onze federatie organiseert elk jaar verschillende bijscholingen voor dansdocenten zodat zij zich permanent kunnen verbeteren. 

Daarnaast organiseren onze dansclubs ook workshops en bijscholingen, waarvoor je als aangesloten dansdocent korting krijgt op vertoon van je lesgeverskaart. Die workshops vind je ook in onderstaand overzicht.
16/6/2019
Bijscholing G-dans & Rolstoeldans


Op zondag 16 juni organiseren we in Sint-Katelijne-Waver onze jaarlijkse bijscholing voor lesgevers G-dans. In het luik rolstoeldans leren 3 experts, Raf van Puymbroeck, Jef Boudewijns en Leona Pellens, je een choreografie en/of basisfiguren aan in 2 verschillende stijlen (Streetdance en Standaard- en Latindans). In het luik G-dans voor personen met een mentale beperking kan je een workshop over koppeldans voor personen met mentale beperking volgen. In de namiddag kan je al dansend op zoek gaan naar handvaten voor het opzetten van dans en expressie-activiteiten voor mensen met een beperking.

Doelgroep: Deze bijscholing is voor lesgevers G-dans en lesgever rolstoeldans. De bijscholing wordt ook opengesteld voor (mid-gevorderde) rolstoeldansers die geen les geven, op voorwaarde dat ze voldoende ervaring hebben.

Programma:

10u00 – 13u00

 

Koppeldans voor mensen met een mentale beperking

docenten: Jan van den Hout & Mieke Peters
 

13u00 – 14u00

Middagpauze

14u00 – 17u15

Beweging/dans/expressie bij mensen met een mentale beperking

docent: Hanne Poullet

Rolstoeldans:

Sessie 1: 14u – 15u30
Ballroom & Latin

docenten: Jef Boudewijns en Leona Pellens

Sessie 2: 15u45 – 17u15
Streetdance

docent:
Raf Van Puymbroeck


Workshops:

1) Koppeldans voor mensen met een mentale beperking - Jan van den Hout & Mieke Peters (voormiddag)

De workshop zal in het teken staan van koppeldansen met het buddysysteem. Dansen die aan bod zullen komen zijn: Weense Wals, Tango, Discofox en Paso Doble. Er zal zowel praktische uitleg als theoretische onderbouwing gebracht worden.

2) Beweging/dans/expressie bij mensen met een mentale beperking - Hanne Poullet (namiddag)

Tijdens deze workshop ga je zelf dansen, springen, lopen, rollen, zwaaien, vallen en weer op staan. We ontdekken in welke bochten we ons lichaam kunnen bewegen en wanneer de zwaartekracht ons te pakken krijgt. We gaan op drakenjacht met als wapen onze fantasie. We dagen onszelf uit, spelen met links en rechts en raken onze oriëntatie kwijt. Al dansend gaan we op zoek naar handvaten voor het opzetten van dans en expressie activiteiten bij mensen met een beperking. Verschillende leeftijden en doelgroepen (autisme, licht – diep verstandelijke beperking, …) komen aan bod, met telkens een interactieve oefening. Op het einde gaan jullie zelf aan de slag en maak je een korte dansoefening voor een bepaalde doelgroep.  

Kledij die je best draagt tijdens deze workshop: gemakkelijke kledij waar je je goed in voelt en waar je gemakkelijk mee kunt bewegen. We zullen o.a ook over de grond rollen. Kleedjes of rokjes zijn dus niet echt aan te raden.  

Deze workshop is onder leiding van Hanne Poullet: zij werkt in vzw De Klaproos, een voorziening voor volwassenen met een verstandelijk en/of fysieke beperking en geeft danslessen aan mensen met een beperking op 3 verschillende locaties.

3) Rolstoeldans: Ballroom & Latin - Jef Boudewijns en Leona Pellens (namiddag)

Jef Boudewijns en Leona Pellens, bestuursleden van de Belgische Rolstoeldansfederatie en docenten van de VTS Initiator Rolstoeldans opleiding, zullen de standaard combi techniek brengen met Langzame Walz. Daarnaast zullen ze de Latin duo armbewegingen brengen met onder meer de Paso Doble en uitbreiding naar de andere latindansen.

4) Rolstoeldans: Streetdance - Raf Van Puymbroeck (namiddag)

Raf Van Puymbroeck, docent in meerdere VTS dansopleidingen en van Thomas More Hogeschool, zal basisbegrippen en basistechnieken voor rolstoeldans aanreiken. Hij zal binnen de stijl streetdance 1 ‘combi’ aanleren (1 persoon staat recht, de andere zit), en 1 ‘duo’ combinatie (beide personen dansen in een rolstoel).

Opgelet: je dient voor deze workshops je eigen rolstoel te voorzien.

Locatie:

Sporthal Bruultjeshoek (Sporthal & Danszaal)
Wavervelden 14
2861 Sint-Katelijne-Waver

Deelnameprijs voor de bijscholing:

VTS-gediplomeerd als Initiator rolstoeldans en aangesloten als lesgever: gratis

Niet-gediplomeerd (als Initiator rolstoeldans), maar wel aangesloten als lesgever: 5€

Niet-gediplomeerd én niet aangesloten (als lesgever): 25€


Inschrijvingen dienen betaald te worden op het rekeningnummer van Danssport Vlaanderen BE43 0682 4067 3801 (BIC: GKCCBEBB) met vermelding: ‘voornaam + naam + inschrijving bijscholing G-dans' ten laatste voor vrijdag 9 juni.


Inschrijven voor de bijscholing kan via deze pagina (rechts).


Extra info voor deze bijscholing:

- Voorzie een eigen rolstoel indien je deelneemt aan de rolstoeldans workshops.

- Deelnemen aan slechts 1 sessie is ook mogelijk, maar u betaalt wel de volledige deelnameprijs.

- Gelieve bij de inschrijving aan te duiden voor welke workshops u zich wenst in te schrijven.

- Meer info via sandy@danssportvlaanderen.be of laura@danssportvlaanderen.be  


Georganiseerd door:
Laura Lefever
Locatie:
Sporthal Bruultjeshoek
Wavervelden 14
SINT-KATELIJNE-WAVER 2860
Contactgegevens organisator:
laura@danssportvlaanderen.be
+32