×
Opleiding dansdocentRecreatief Dansen JazzdansUrban danceStandaarddansDans voor SeniorenRolstoeldansAlternatief trajectBijscholingenDansdocent gezochtDocentenondersteuningVoordelen lidmaatschapVernieuwen lidmaatschapLesmateriaalKoppeldans en lijndans Actuele dansG-dansActiviteiten in je dansclubLid worden
Blijf als dansdocent op de hoogte van nieuwe trends: school je regelmatig bij


Onze federatie organiseert elk jaar verschillende bijscholingen voor dansdocenten zodat zij zich permanent kunnen verbeteren. 

Daarnaast organiseren onze dansclubs ook workshops en bijscholingen, waarvoor je als aangesloten dansdocent korting krijgt op vertoon van je lesgeverskaart. Die workshops vind je ook in onderstaand overzicht.
3/6/2018
Bijscholing rolstoeldans

Tijdens deze bijscholing leren twee experts in het vak je een choreografie/basisfiguren aan in 2 verschillende stijlen (moderne dans en de cha cha). Met deze choreografieën en oefeningen kan je aan de slag in je eigen les. Hiernaast geven ze je interessante tips & tricks mee over het tot stand brengen van zulke op maat gemaakte oefeningen en choreo’s voor rolstoeldans en zaken waarmee je het best dient rekening te houden. 

Doelgroep: Deze bijscholing is voor lesgevers rolstoeldans. De bijscholing wordt ook opengesteld voor (mid-gevorderde) rolstoeldansers die geen les geven, op voorwaarde dat ze voldoende ervaring hebben.

Programma:

12:30

 Onthaal

13:00

 Cha Cha – Lucienne Swinnen

14:30

 Pauze

14:45

 Modern – Sarah Soete

16:15

 Einde


Workshops:

Cha Cha - Lucienne Swinnen

Dansen, en rolstoeldansen in het bijzonder, is Luciennes passie. Docent Lucienne Swinnen geeft al sinds 1982 rolstoeldansen aan diverse groepen in binnen- én buitenland.  Momenteel geeft ze zowel recreatief als competitief rolstoeldansles bij de Keerbergse Amigo’s en Rolstoeldanssport Toekomst.

Tijdens deze workshop zal ze samen met u de Cha Cha nader bekijken. Via oefeningen gaan we op zoek naar de juiste techniek en het karakter van deze dans zowel in duo als in combi stijl. Enkele eenvoudige basisfiguren worden aangeleerd en samen met de deelnemers uitgewerkt naar een gevorderd niveau. Tevens zal Lucienne aandacht besteden aan de mogelijkheden tot aanpassingen in functie van de mogelijkheden van de rolstoeldanser.

Modern - Sarah Soete

Docent Sarah Soete is ergotherapeut én gediplomeerd lesgever ‘Initiator rolstoeldans’. Sarah geeft al 12 jaar les bij rolstoeldansschool Paradanszo vzw. In haar dansgroep gebruikt ze vooral moderne / hedendaagse muziek waarop ze moderne choreo’s maakt, aangepast aan het dansniveau van de dansers. Een dans aanpassen zodat iedereen die op zijn eigen manier mee kan dansen blijft steeds een grote uitdaging, maar dat maakt het volgens Sarah keer op keer de moeite waard! 

Tijdens haar workshop reikt ze ideeën en mogelijkheden aan om een freestyle dans te creëren. 
Hierbij zal ze extra aandacht vestigen op verschillende manieren om te differentiëren in een dans en dansgroep. Dat zal ze doen aan de hand van enkele dansen die ze zal aanleren tijdens de workshop.

Locatie:
Sport- en ontspanningscentrum Heracles Westerlo
Boskant 14
2260 Westerlo

Deelnameprijs voor de bijscholing:

VTS-gediplomeerd als Initiator rolstoeldans en aangesloten als lesgever: gratis

Niet-gediplomeerd (als Initiator rolstoeldans), maar wel aangesloten als lesgever: 5€

Niet-gediplomeerd én niet aangesloten (als lesgever): 20€


Inschrijvingen dienen betaald te worden op het rekeningnummer van Danssport Vlaanderen BE43 0682 4067 3801 (BIC: GKCCBEBB) met vermelding: ‘voornaam + naam + inschrijving bijscholing rolstoeldans' ten laatste voor donderdag 31 mei.

 

Inschrijven voor de bijscholing kan via deze pagina (rechts).


Extra info voor deze bijscholing:

- Voorzie een eigen rolstoel.

- Deelnemen aan slechts 1 sessie is ook mogelijk, maar u betaalt wel de volledige deelnameprijs.

- Meer info via laura@danssportvlaanderen.be 

Georganiseerd door:
Danssport Vlaanderen Vzw
Locatie:
Heracles Westerlo
Boskant 14
WESTERLO 2260
Contactgegevens organisator:
laura@danssportvlaanderen.be
+32 711038