×
Opleiding dansdocentRecreatief Dansen JazzdansUrban danceStandaarddansDans voor SeniorenRolstoeldansAlternatief trajectFAQBijscholingenDansdocent gezochtDiscoJazz & ModernUrbanLijndansStandard/LatinOverigeDocentenondersteuningVoordelen lidmaatschapVernieuwen lidmaatschapLesmateriaalKoppeldans LijndansJazzdansModernDiscoUrban DanceWedstrijdenG-dansExtra materiaalAan de slag in je dansclubLid worden
Blijf als dansdocent op de hoogte van nieuwe trends: school je regelmatig bij


Onze federatie organiseert elk jaar verschillende bijscholingen voor dansdocenten zodat zij zich permanent kunnen verbeteren. 

Daarnaast organiseren onze dansclubs ook workshops en bijscholingen, waarvoor je als aangesloten dansdocent korting krijgt op vertoon van je lesgeverskaart. Die workshops vind je ook in onderstaand overzicht.
12/9/2021
Techniekscholing Disco
In deze bijscholing bespreekt docent Emmely Legrand uitvoerig de technische basiselementen van disco waaronder kicks, illusions, turns, jumps en leaps. De focus wordt hierbij enerzijds gelegd op het correct en effectief stretchen, wat aan de basis ligt van alle technische skills. Anderzijds worden per technisch element diverse oefeningen aangeboden die door de docenten gebruikt kunnen worden om de correcte techniek aan te leren aan hun studenten, en dit op een stapsgewijze manier. Hier worden ook de belangrijkste aandachtspunten en valkuilen in verwerkt zodat een juiste analyse kan gebeuren door de docent om de student bij te sturen waar nodig.

Docent Emmely Legrand heeft L.O en sport gestudeerd en heeft reeds veel ervaring op haar palmares staan. Zo heeft ze als wedstrijddanser meerdere Vlaamse, Belgische en internationale titels behaald, en is ze een veel gevraagde performer / choreograaf voor verschillende opdrachten. Al 10 jaar geeft ze les in disco en andere stijlen in verschillende dansclubs. Ook heeft ze voor Danssport Vlaanderen reeds verschillende opdrachten uitgevoerd.

Opgelet: deze bijscholing is gelijkaardig aan de bijscholing die vorig jaar werd georganiseerd, en is dus geen vervolgbijscholing.

Doelgroep:
Lesgevers disco

Programma:
15u00 – 15u30: onthaal
15u30 – 18u30: techniekscholing

Locatie:
Sport Vlaanderen Brugge
Nijverheidsstraat 112
Brugge 8310

Deelnameprijs:
We vragen om aan te sluiten als lesgever bij Danssport Vlaanderen.
Aansluiten als lesgever kan door het aansluitingsformulier te mailen naar laura@danssportvlaanderen.be.
U ontvangt achteraf een factuur van 25 euro via mail.
 
Daarna betaalt u onderstaande deelnametarieven. Gelieve dit aan te duiden bij de inschrijving.
Gratis voor gediplomeerden* (aangesloten als lesgever)
10 euro voor niet gediplomeerden (aangesloten als lesgever) 
*VTS diploma of Bachelor/Master LO

Inschrijven: 
Inschrijven kan via de rode knop rechts op deze pagina en ten laatste voor zondag 5 september 2021.

Inschrijvingen dienen betaald te worden op het rekeningnummer van Danssport Vlaanderen BE43 0682 4067 3801 (BIC: GKCCBEBB) met vermelding: ‘voornaam + naam + inschrijving bijscholing Disco’ ten laatste voor zondag 5 september 2021. 

Georganiseerd door:
Laura Lefever
Locatie:
Sport Vlaanderen Brugge
Nijverheidsstraat 112
Brugge 8310
Contactgegevens organisator:
laura@danssportvlaanderen.be
014919051