×
Opleiding dansdocentRecreatief Dansen JazzdansUrban danceStandaarddansDans voor SeniorenRolstoeldansAlternatief trajectFAQBijscholingenDansdocent gezochtDiscoJazz & ModernUrbanLijndansStandard/LatinOverigeDocentenondersteuningVoordelen lidmaatschapVernieuwen lidmaatschapLesmateriaalKoppeldans LijndansJazzdansModernDiscoUrban DanceWedstrijdenG-dansExtra materiaalAan de slag in je dansclubLid worden
Grijp je kans, ga voor een diploma dans!
Wil je niets liever dan jouw danskennis doorgeven? Wil je het beste uit je dansers halen? Volg een opleiding tot dansdocent!

In samenwerking met de Vlaamse Trainersschool (Sport Vlaanderen) organiseren we elk jaar verschillende opleidingen tot dansdocent en dat in de disciplines:
Op het eerste niveau spreken we van "Initiator", vervolgens "Instructeur B" en "Trainer B" en tot slot "Trainer A". Voor de opleidingen in jazzdans en Standard & Latin zijn er toelatingsproeven

Wist je dat je een opleiding kan verspreiden in tijd door de modules afzonderlijk te volgen op locaties naar keuze? Verder kan je, indien je over een bepaald diploma beschikt (bv. een pedagogisch diploma), vrijstellingen voor bepaalde vakken aanvragen. Tot slot zijn er ook mogelijkheden om via een bepaald diploma een VTS diploma te behalen. Meer daarover lees je op de pagina Alternatief traject.

Start je met een dansopleiding? Dan heb je als cursist recht op een gratis lidmaatschap als dansdocent gedurende 1 sportjaar!

Droom je ervan om dansdocent te worden? Wacht niet langer, maar grijp je kans en ga voor een diploma dans!