×
DansdagDanskampenDansvakantiesG-dansG-dansactiviteiten G-dans bij onze dansclubs/-scholen DansnamiddagenDanssport op maatWedstrijdenWedstrijdkalenderWedstrijdinformatieActiviteiten dansclubsTopsportLid worden? Danskledij
Competitiebeest? Neem deel aan onze wedstrijden!


Onze federatie organiseert wedstrijden in de stijlen disco, streetdance, showdance, jazzdans, modern en breakdance. Meer informatie over die wedstrijden vind je op de volgende pagina's:

Benieuwd hoe het er aan toegaat tijdens onze wedstrijden? Snuif de sfeer op met de foto's van onze huisfotograaf Van Laer Patrick Photography.


Danssport Vlaanderen organiseert onder auspiciën van de Belgische koepel BDSF wedstrijden Standaard, Latin en Sociale Dance
Je kan hier de kalender downloaden.
Foto's van die wedstrijden vind je op www.museheartphotography.com


Neem je deel aan Europese en/of Wereldkampioenschappen, dan kun je gebruik maken van de subsidie van Danssport Vlaanderen. Meer informatie lees je in de "Richtlijn voor subsidies EK WK" hieronder.
2/3/2019
Scrutineeropleiding: deel 1 skating

Interesse in wedstrijden … ?

Volg dan zeker het eerste deel van de
Scrutineersopleding: “Skating”

“Skating?” Is afkomstig van ‘to skate’ en betekent niet alleen schaatsen maar ook ‘tellen/naar waarde schatten’.

Het “skating system” is dus het systeem dat de regels groepeert om dansers in een danswedstrijd te klasseren. Dat systeem werd officieel aangenomen door de “Official Board of Ballroom Dancing” en wordt nu over de ganse danswereld toegepast: niet alleen in het ballroomdansen, maar ook in andere stijlen zoals street, disco, modern en jazz, e.a.

Op dit moment is dat jureringssysteem al volop geautomatiseerd, maar vooraleer je leert werken met het computerprogramma, TopTurnier, is het noodzakelijk de principes van het systeem te leren tijdens de opleiding “skating”.
In een later stadium zal ook de opleiding TopTurnier aangeboden worden. Om hieraan te kunnen deelnemen, moet eerst de opleiding skating gevolgd zijn.

Heb jij interesse? Schrijf dan zeker in voor de cursus skating die plaats vindt op zaterdag 2 maart op het kantoor van Danssport Vlaanderen te Turnhout van 10u tot 14u30.

Georganiseerd door:
Danssport Vlaanderen
Locatie:
Danssport Vlaanderen
Kempenlaan 27/1
Turnhout 2300
Contactgegevens organisator:
info@danssportvlaanderen.be
+32 014 611937