×
DansdagDanskampenDansvakantiesG-dansG-dansactiviteiten G-dans bij onze dansclubs/-scholen DansnamiddagenDanssport op maatWedstrijdenWedstrijdkalenderWedstrijdinformatieActiviteiten dansclubsTopsportLid worden? DanskledijStandard/LatinAmbassadeurs
G-dans bij Danssport Vlaanderen
G-dans is de overkoepelende term voor dansen voor personen met een beperking. Dans is een zeer laagdrempelige sport, waardoor personen met een beperking vaak wel kunnen deelnemen aan dansactiviteiten. G-dans omvat dus zowel dans voor personen met een verstandelijke beperking, als dans voor personen met een fysieke beperking. 

Meer informatie over G-dans bij Danssport Vlaanderen vind je op de volgende pagina's:

Dansen voor personen met een verstandelijke beperking 
Dansers met een verstandelijke beperking hebben door hun cognitieve beperking moeite om volledig te functioneren, in vergelijking met leeftijdgenoten. Personen met een verstandelijke beperking kunnen onderling sterk verschillen. De ernst van hun verstandelijke beperking is heel bepalend voor hun fysieke en sociale mogelijkheden en voor de aanpassingen die vereist zijn op dansgebied. Dansbeleving staat bij dansers met een verstandelijke beperking centraal. 

Dansen voor personen met een fysieke beperking 
Dansers met een lichte fysieke beperking kunnen vaak gewoon deelnemen aan dansactiviteiten, maar de meeste dansers met een fysieke beperking beoefenen het rolstoeldansen. Rolstoeldansen kun je zowel solo, als in ‘combistijl’ (een rolstoeldanser danst met een staande partner) of 'duo-stijl' (twee rolstoeldansers vormen een danspaar) doen. Daarnaast zijn er ook formatiedansen voor vier, zes of acht personen.

Meer weten over G-dans?
Contacteer onze medewerker G-dans: