Home
Clubinfo
Clubnieuws
Danskampen
Dansvakanties
Danstesten
Evenementen
G-dans
Ik zoek een dansclub of dansschool
Lid worden?
Lesgevers dans
Over Danssport Vlaanderen
Opleiding dansleraar
Senioren
Verantwoord sporten
Wedstrijden
Weetjes en info
Contact
Downloads
Nieuws
Nieuwsarchief
Persinfo
Interessante links
Nieuws
Wedstrijd jazzdans, modern en showdance brengt 471 dansers naar Maldegem
Turnhout, 27 februari 2017. Nu zondag vindt in Maldegem een danswedstrijd jazzdans, modern en showdance plaats. Die wedstrijd is de tweede van het nieuwe wedstrijdcircuit van dansfederatie Danssport Vlaanderen. Jazz-, show- en moderne dansers uit heel Vlaanderen zullen het daar tegen elkaar opnemen in de hoop de overwinning in de wacht te slepen.

Nu zondag organiseert dansschool S-Pression uit Eeklo een danswedstrijd jazzdans, modern en showdance in sporthal Meos in Maldegem. De wedstrijd is de tweede in het nieuwe wedstrijdcircuit van Danssport Vlaanderen. De voorbije dansseizoenen werden er al wedstrijden showdance georganiseerd, maar vanaf dit seizoen komen daar twee dansstijlen bij: jazzdans en modern.

Daarnaast doet ook een nieuwe categorie zijn intrede: de small groups. Small groups zijn groepen van 4 tot 7 dansers die samen een choreografie brengen. Grotere groepen dansen in de categorie formaties. Dansfederatie Danssport Vlaanderen verwacht zondag 471 dansers op de wedstrijd. 2 small groups en 9 formaties zullen deelnemen aan de wedstrijd jazzdance, 1 small group en 9 formaties nemen deel aan de wedstrijd showdance en 5 small groups en 25 formaties, aan de wedstrijd modern.

Tijdens de wedstrijd in Maldegem kunnen de dansers ook meteen hun tweede selectie halen voor het Vlaams kampioenschap jazzdans, modern en showdance. Dat gaat door op zaterdag 29 april in Sportoase, Leuven. Om aan dat kampioenschap te kunnen deelnemen, moeten de dansers 2 selecties behalen.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Timing wedstrijd
Praktische info wedstrijd
Foto jazzformatie
Foto moderne formatie
Foto showformatie
Terug naar overzicht
Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Wachtwoord vergeten?