Home
Clubinfo
Clubnieuws
Danskampen
Dansvakanties
Danstesten
Evenementen
G-dans
Ik zoek een dansclub of dansschool
Lesgevers dans
Over Danssport Vlaanderen
Lid worden?
Opleiding dansleraar
Senioren
Verantwoord sporten
Wedstrijden
Weetjes en info
Contact
Downloads
Nieuws
Nieuwsarchief
Persinfo
Interessante links
Nieuws
Oud-Turnhout ontvangt dit weekend 508 dansers voor danswedstrijd disco
Turnhout, 21 februari 2017. Nu zondag vindt in Oud-Turnhout een danswedstrijd plaats. 508 discodansers uit de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant nemen het dan tegen elkaar op in de hoop de overwinning in de wacht te slepen.

Nu zondag organiseert dansschool JayBeeS Dancers uit Turnhout een discowedstrijd in sporthal De Hoogt in Oud-Turnhout. De wedstrijd is de 4e selectiewedstrijd disco van het seizoen. Disco is een atletische dansstijl, die hoofdzakelijk snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen bevat. Disco wordt gedanst op up-tempomuziek.

Dansfederatie Danssport Vlaanderen verwacht zondag 508 dansers op de wedstrijd. Zij nemen deel in verschillende categorieën: solo, duo, small groups en/of formaties. Small groups is een categorie die dit seizoen voor het eerst op het programma staat. Small groups zijn groepen van 4 tot 7 dansers die samen een choreografie brengen. Grotere groepen dansen in de categorie formaties. Er zullen zondag 111 solo’s, 54 duo’s, 11 small groups en 32 formaties deelnemen.

Ook nieuw dit seizoen is het Belgisch kampioenschap: er vindt dit seizoen voor het eerst een officieel, door de Belgische bond BDSF erkend, Belgisch kampioenschap disco plaats. Dat BK gaat door op 14 mei 2017 in de Topsporthal in Gent. Om zich voor dat BK te kunnen plaatsen, moeten de Vlaamse dansers een selectie behalen tijdens het Vlaams kampioenschap disco van 30 april in Leuven.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Timing wedstrijd
Praktische info wedstrijd
Foto discoteam
Foto discoduo
Foto discosolo
Terug naar overzicht
Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Wachtwoord vergeten?