Home
Clubinfo
Clubnieuws
Danskampen
Dansvakanties
Danstesten
Evenementen
G-dans
Ik zoek een dansclub of dansschool
Lesgevers dans
Over Danssport Vlaanderen
Lid worden?
Opleiding dansleraar
Senioren
Verantwoord sporten
Wedstrijden
Weetjes en info
Contact
Downloads
Nieuws
Nieuwsarchief
Persinfo
Interessante links
Nieuws
Arenahal in Deurne ontvangt zondag recordaantal streetdancers voor danswedstrijd
Turnhout, 1 februari 2017. Nu zondag vindt in Deurne de derde streetdancewedstrijd van het seizoen plaats. Maar liefst 970 streetdancers uit heel Vlaanderen nemen het dan tegen elkaar op in de hoop de overwinning in de wacht te slepen en een selectie te behalen voor het Vlaams kampioenschap streetdance van 7 mei in Herselt.

Nu zondag organiseert dansschool Easy Moving uit Deurne een streetdancewedstrijd in de Arenahal. De wedstrijd is de 3e selectiewedstrijd streetdance. Streetdance is een een urban dansstijl, die vooral op R&B-muziek gedanst wordt en waarbij kracht en attitude erg belangrijk zijn.

Dansfederatie Danssport Vlaanderen verwacht zondag maar liefst 970 dansers op de wedstrijd. Dat is veruit het hoogste aantal deelnemers dat al heeft deelgenomen aan een selectiewedstrijd. De enige wedstrijd die meer deelnemers had, was het Vlaams kampioenschap street- en showdance van 2016. De dansers nemen nu zondag deel in verschillende categorieën: solo, duo en/of teams. Een team bestaat uit minstens 5 dansers. Zondag zullen 108 solo’s, 79 duo’s en 75 teams het beste van zichzelf laten zien.

Nieuw dit seizoen is het Belgisch kampioenschap: vorig seizoen was er al een BK streetdance voor teams, maar vanaf dit jaar kunnen ook solo’s en duo’s deelnemen aan het BK. Dat BK gaat door op 14 mei in de Topsporthal in Gent. Om zich voor het BK te kunnen plaatsen, moeten de Vlaamse dansers een selectie behalen tijdens het Vlaams kampioenschap streetdance van 7 mei in Herselt.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Praktische info wedstrijd
Timing wedstrijd
Foto streetsolo
Foto streetduo
Foto streetteam
Terug naar overzicht
Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Wachtwoord vergeten?