Home
Clubinfo
Clubnieuws
Danskampen
Dansvakanties
Danstesten
Evenementen
G-dans
Ik zoek een dansclub of dansschool
Lesgevers dans
Over Danssport Vlaanderen
Lid worden?
Opleiding dansleraar
Senioren
Verantwoord sporten
Wedstrijden
Weetjes en info
Contact
Downloads
Nieuws
Nieuwsarchief
Persinfo
Interessante links
Nieuws
Persbericht: Jabbeke ontvangt dit weekend 648 discodansers voor danswedstrijd
Turnhout, 7 november 2016. Nu zondag vindt in Jabbeke een danswedstrijd disco plaats. 648 discodansers uit de provincies Oost- en West-Vlaanderen nemen het dan tegen elkaar op in de hoop de overwinning in de wacht te slepen.

Nu zondag organiseert dansschool Kickx ĎN Moves uit Brugge een discowedstrijd in het vrijetijdscentrum van Jabbeke. De wedstrijd is voor de dansers uit Oost- en West-Vlaanderen de 2e selectiewedstrijd voor het kampioenschap disco in 2017 en meteen ook de laatste discowedstrijd van 2016. Disco is een atletische dansstijl, die hoofdzakelijk snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen bevat. Disco wordt gedanst op up-tempomuziek.

Dansfederatie Danssport Vlaanderen verwacht zondag 648 dansers op de wedstrijd. Zij nemen deel in verschillende categorieŽn: solo, duo, small group en/of formatie. Small groups is een categorie die dit seizoen voor het eerst op het programma staat. Small groups zijn groepen van 4 tot 7 dansers die samen een choreografie brengen. Grotere groepen dansen in de categorie formaties.

Een andere nieuwigheid dit seizoen is het Belgisch kampioenschap: er vindt dit seizoen voor het eerst een officieel, door de Belgische bond BDSF erkend, Belgisch kampioenschap disco plaats. Dat BK gaat door op 14 mei in de Topsporthal in Gent. Om zich voor dat BK te kunnen plaatsen, moeten de Vlaamse dansers hun selectie behalen tijdens het Vlaams kampioenschap disco van 30 april in Leuven.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Timing wedstrijd
Praktische informatie wedstrijd
Foto discoteam
Foto discoduo
Foto discosolo
Terug naar overzicht
Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Wachtwoord vergeten?