Home
Clubinfo
Clubnieuws
Danskampen
Dansvakanties
Danstesten
Evenementen
G-dans
Ik zoek een dansclub of dansschool
Over Danssport Vlaanderen
Lid worden?
Lesgevers dans
Opleiding dansleraar
Senioren
Verantwoord sporten
Wedstrijden
Weetjes en info
Contact
Downloads
Nieuws
Nieuwsarchief
Persinfo
Interessante links
Nieuws
Persbericht: Succesvolle street- en showdancewedstrijd in Destelbergen
Turnhout, 1 februari 2016. Afgelopen zondag 31 januari organiseerden Danssport Vlaanderen en de Gentse dansclub Dance-Revolution een danswedstrijd street- en showdance in Destelbergen. Het werd de tot nog toe grootste wedstrijd van het seizoen, met maar liefst 871 deelnemers, die samen goed waren voor 1069 deelnames.

Streetdansers uit Oost- en West-Vlaanderen en showdansers uit heel Vlaanderen namen het afgelopen zondag in Destelbergen tegen elkaar op om een selectie te behalen voor de Vlaamse kampioenschappen street- en showdance in april. Het werd een zeer succesvolle wedstrijd met maar liefst 871 deelnemers, waarbij verschillende dansclubs mooie resultaten behaalden.

Zo was dansclub Dancecool uit Koekelare de grote winnaar bij de solo’s (waarbij de danser alleen danst): Dancecool ging maar liefst met vier overwinningen naar huis. Bij de duo’s (waarbij twee dansers samen dansen) domineerden twee clubs: dansclub Idancity uit Heusden ging aan de haal met twee overwinningen en een tweede plaats en dansschool S-Pression uit Eeklo behaalde een eerste plaats, een tweede plaats en twee derde plaatsen.

Bij de streetdanceteams was dansclub Made2Move uit Wetteren de grote winnaar: zij behaalden maar liefst 3 overwinningen. Bij de showdanceteams waren dansschool S-Pression en dansschool Balanze uit O.L.V. Waver het succesvolst, met elk 2 eerste plaatsen.

De deelnemers namen het tegen elkaar op in de dansstijlen street- en showdance. Streetdance is een urban dansstijl, die vooral op R&B-muziek gedanst wordt en waarbij kracht en attitude erg belangrijk zijn. Showdance sluit eerder aan bij modern en jazzdance. Bij showdance is de totale performance (de harmonie van idee, muziek, dans, choreografie, outfits) vooral belangrijk.

Perscontact:

Jolien Jacobs

jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Uitslagen wedstrijd
Praktische info wedstrijd
Timing wedstrijd
Foto showdanceteam - 1
Foto showdanceteam - 2
Foto streetdanceteam
Foto streetdance solo
Terug naar overzicht
Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Wachtwoord vergeten?