Home
Clubinfo
Clubnieuws
Danskampen
Dansvakanties
Danstesten
Evenementen
G-dans
Ik zoek een dansclub of dansschool
Over Danssport Vlaanderen
Lid worden?
Lesgevers dans
Opleiding dansleraar
Senioren
Verantwoord sporten
Wedstrijden
Weetjes en info
Contact
Downloads
Nieuws
Persinfo
Interessante links
Danstesten
Programma

Om clubbesturen, dansers, leraars en jury een houvast te bieden, is vastgelegd welke dansen en welke figuren daarin moeten getoond worden voor elke test.

Een overzicht vindt u in onderstaande bestanden.


Extra informatie
- Jurylid: moet gediplomeerd zijn in Ballroom & Latin
- Maak er een feest van, geen wedstrijd.
- Het danspaar wordt beoordeeld, niet elke persoon afzonderlijk. Elke persoon ontvangt wel een certificaat, met daarop dezelfde punten.

Voordelen

Het organiseren van danstesten biedt tal van voordelen, voor de leraar en de club, maar niet in het minst voor de cursisten zelf.

De dansleraar wordt extra gemotiveerd vermits deze naar een welbepaald einddoel kan werken. Het vereiste dansprogramma moet afgewerkt worden en de dansstijl, de techniek en de afwerking krijgen meer aandacht.

Daar kan de cursist alleen maar beter van worden. Die gaat ontegensprekelijk beter gaan dansen vermits deze de aandacht gaat richten op de nodige verbeteringen. De kandidaten 'testers' gaan frequenter en meer bewust oefenen en krijgen gewoonlijk een extra oefenstonde cadeau als onmiddellijke voorbereiding op het grote moment. De cursisten worden er individueel verbeterd. Dat alles komt de kwaliteit van dansen alleen maar ten goede.

Ook de dansclub krijgt er een zinvolle activiteit bij. Clubs of dansscholen die testen inrichten ervaren dit al een gelegenheid om het dansseizoen feestelijk af te sluiten: spanning, sfeer en dansplezier verzekerd.

Leraars en clubbesturen die geïnteresseerd zijn in danstesten wil ik aanraden een club of school te bezoeken waar zulk topmoment plaats vindt. Want onbekend is onbemind.

Gust Luyten

Certificaten bestellen
Danssport Vlaanderen voorziet gratis certificaten. Bestel ze tijdig!

Bestelling doorgeven via info@danssportvlaanderen.be, onderwerp mail: “Bestelling certificaten danstesten” => minimum 1 maand op voorhand. De deelnemerslijst zelf mag tot 2 weken op voorhand doorgegeven worden.

 

Volgende gegevens dienen doorgegeven te worden en worden door Danssport Vlaanderen op de binnenzijde van de certificaten gedrukt:

-      Datum

-      Gemeente waar danstesten doorgaan

-      Naam dansclub/school

-      Leraar(s): naam + voornaam

-      Jury: naam + voornaam

-      Duidelijk overzicht welke danstesten afgenomen worden + per danstest opsommen welke dansen (vb. Brons Latin: Chachacha, Jive, Rumba). Dit omdat sommige clubs afwijken van het standaardprogramma

-      Per danstest: deelnemerslijst met naam + voornaam (enkel indien u gepersonaliseerde certificaten wenst, u kan ze uiteraard ook zelf schrijven). Bij voorkeur in excel: elke persoon op een nieuwe rij, naam en voornaam in aparte vakjes.

-      Elke persoon ontvangt een certificaat, dus niet per koppel

Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Wachtwoord vergeten?