Home
Clubinfo
Clubnieuws
Danskampen
Dansvakanties
Danstesten
Evenementen
G-dans
Ik zoek een dansclub of dansschool
Over Danssport Vlaanderen
Lid worden?
Lesgevers dans
Aanbod en tarieven
Bijscholingen
VTS-docenten gezocht
Lesgeverssite
Lerarencongres
Opleiding dansleraar
Senioren
Verantwoord sporten
Wedstrijden
Weetjes en info
Contact
Downloads
Nieuws
Persinfo
Interessante links
Lesgevers dans
Lesgevers

Danssport Vlaanderen verenigt naast clubs en hun leden ook lesgevers.

We kunnen onze lesgevers indelen in 2 categorieën:
Enerzijds zijn er de gediplomeerde leraars standaarddansen (Ballroom en Latin) en daarnaast hebben we lesgevers actuele dans (jeugddans).

Onze leraars standaarddans zijn op hun beurt in te delen in 4 niveaus, afhankelijk van het behaalde VTS-diploma:

  • De “Initiator dans voor senioren” is opgeleid om de specifieke doelgroep, senioren, te initiëren in standaarddans.
  • De "Initiator standaarddans" helpt een dansleraar en is in staat beginnende dansers te begeleidgen bij de basispassen van het eenheidsprogramma (uitgezonderd Paso Doble, Slow-foxtrot en Samba).
  • De “Assistent dansleraar” (VTS-Instructeur B) is expert in de basisfiguren van alle Ballroom en Latin dansen. Hij/zij heeft inzicht in het motorisch leerproces en is in staat dansers die een betere techniek willen beheersen te begeleiden.
  • De Dansleraar Ballroom/Latin (VTS-Trainer A) is in staat les te geven aan alle clubniveaus met inbegrip van de topsporters. De Trainer A kan technische en tactische opleidingen geven, trainingsschema’s opstellen en bezit de theoretische kennis om de wetenschappelijke verklaringen van trainingseffecten te begrijpen.

De lesgevers actuele dans zijn eveneens onder te verdelen in 3 graden en daarnaast is er nog een onderscheid in specifieke dansstijlen jazzdans en streetdance vanaf de tweede graad:

  • Een “Initiator Actuele Dansvormen” kan een groep beginnende jeugddansers leiden op een veilige en pedagogisch verantwoorde manier. Hij/zij is in staat een eenvoudige combinatie samen te stellen en hierin enkele elementaire choreografische technieken te verwerken.
  • Een “Instructeur B Jazzdans” is een danstechnisch expert. Hij/zij is bekwaam jazzdansers die een gevorderde techniek willen beheersen te begeleiden. Hij/zij kan aangepaste muziek vinden en monteren en is bekwaam hierop een jazzdanschoreografie uit te werken.
  • Een “Instructeur B Streetdance” is een danstechnisch expert. Hij/zij is bekwaam streetdancers die een gevorderde techniek willen beheersen te begeleiden. Hij/zij kan aangepaste muziek vinden en monteren en is bekwaam hierop een streetdance-choreografie uit te werken.
  • De “Trainer A Jazzdans” is in staat jazzdans te doceren aan alle clubniveaus met inbegrip van de wedstrijddansers. De Trainer A kan een technische opleiding geven, trainingsschema’s opstellen en bezit de theoretische kennis om de wetenschappelijke verklaringen van trainingseffecten te begrijpen. Hij/zij is tevens bekwaam om een dansshow te organiseren en te leiden.
  • De “Trainer A Streetdance” is in staat streetdance te doceren aan alle clubniveaus met inbegrip van de wedstrijddansers. De Trainer A kan een technische opleiding geven, trainingsschema’s opstellen en bezit de theoretische kennis om de wetenschappelijke verklaringen van trainingseffecten te begrijpen. Hij/zij is tevens bekwaam om een dansshow te organiseren en te leiden.
Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Wachtwoord vergeten?