Home
Clubinfo
Clubnieuws
Danskampen
Dansvakanties
Danstesten
Evenementen
G-dans
G-dansactiviteiten
G-dansaanbod
Opleidingen en bijscholingen G-dans
Ik zoek een dansclub of dansschool
Lesgevers dans
Over Danssport Vlaanderen
Lid worden?
Opleiding dansleraar
Senioren
Verantwoord sporten
Wedstrijden
Weetjes en info
Contact
Downloads
Nieuws
Persinfo
Interessante links
G-dans > Opleidingen en bijscholingen G-dans
Opleidingen en bijscholingen G-dans
Als je danslessen wilt geven of organiseren voor personen met een fysieke of verstandelijke beperking, kan dat om een specifieke aanpak vragen. Vandaar organiseert Danssport Vlaanderen opleidingen en bijscholingen specifiek gericht op G-dans. Daarnaast willen we ook graag een overzicht geven van vormingen rond G-sport die je bij andere organisaties kunt volgen.
Opleidingen en bijscholingen G-dans bij Danssport Vlaanderen

Bijscholing G-dans:
Zondag 10 september 2017
 
 

Bijscholing G-dans: lesgeven aan mensen met een mentale beperking

Wanneer? Zondag 10 september 2017 (09u30 – 16u00)

Waar? Sportcentrum Puyenbroeck
Puidonkdreef 1 - 9185 Wachtebeke   

Programma:

09u30 – 12u00: ’Creatieve invulling en opbouw van een les G-dans’ (Dorien Van Assche)

Dorien Van Assche heeft meerdere VTS-diploma’s op zak, onder andere in rolstoeldansen en mensen met een beperking. Ondertussen geeft ze reeds vijf jaar G-dans bij Dansstudio Bouger (Herselt). Ze bouwt haar lessen G-dans gelijkaardig op als een gewone les, maar geeft specifieke aandacht aan het tempo en de individuele aanpak. Tijdens deze bijscholing laat Dorien zien hoe een les G-dans ingevuld en opgebouwd kan worden en zal ze bovendien enkele specifieke dansjes voor mensen met een beperking op de verschillende niveaus aanleren.

 13u00 – 16u00: ‘Dans voor mensen met een matig tot ernstige verstandelijke beperking en eventueel bijkomende problemen’

Al meer dan 5 jaar geeft pedagoog en lector Elisabeth Cans G-dans aan diverse groepen bij G-sport Tienen vzw. Tijdens deze workshop wil ze samen met jullie dieper ingaan op diverse manieren van communicatie tegenover de verschillende soorten mentale beperkingen. Deze maken of kraken immers je (dans)les. Vervolgens proberen we een aantal dansjes uit, getest en goedgekeurd door dansers met een matig tot ernstige verstandelijke beperking (met eventueel bijkomende aandoeningen) en behandelen we tips en tricks. Doorheen de workshop baseert Elisabeth zich ook op de bewegingsmethode Sherborne, die als doel heeft de ontwikkeling van de totale persoonlijkheid te bevorderen.

‘Iedereen kan dansen’ is een understatement. Het is zeker niet zo dat we enkel moeten of kunnen focussen op dansbeleving. Ook deze doelgroep is in staat om effectief choreografieën uit te voeren, eenvoudig weliswaar. Elisabeths ervaring leert vooral dat ze enorm genieten als ze zich nog iets herinneren van een aangeleerde choreografie. Prachtig om zien! In een oogopslag weet je of zij op dit moment goed in hun vel zitten. Dit maakt het aan de slag gaan met deze doelgroep zo speciaal, zo mooi en tegelijkertijd zo bevredigend.

Kostprijs?

-          Aangesloten lesgevers: 5 euro

-          Niet-aangesloten lesgevers: halve dag: 15 euro - hele dag: 25 euro

Inschrijven? Mogelijk tot 3 september 2017. Meer info en inschrijven via deze link of via mail naar sandy@danssportvlaanderen.be of stijn@danssportvlaanderen.be

Opleiding rolstoeldans (i.s.m. VTS en de Belgische Rolstoelsdansfederatie)

Op zondag 17 januari 2016 is de eerste opleiding "Initiator rolstoeldans" gestart in Tongerlo (Antwerpen)!
--> de volgende opleiding start in het najaar van 2017


Opleidingen en bijscholingen G-sport bij andere organisaties

Er zijn ook andere organisaties die opleidingen of bijscholingen rond G-sport in het algemeen organiseren. Via de links hieronder kun je die terugvinden:

 


Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Wachtwoord vergeten?