Hip Hop Unite

Danssport Vlaanderen en Hip Hop Unite slaan de handen in elkaar!

DSV 700x400

Zoek jij internationale doorstroming voor urban choreography of zoek je battles? Lees hieronder verder.

Een internationale wedstrijd in urban choreography

Hip Hop Unite is een wereldwijd erkende urban choreography competitie. Sinds 2012 werken ze aan deze internationale competitie en dat vertaalt zich de dag vandaag in een gemeenschap van meer dan 22 landen en duizenden dansers van over heel de wereld. Door de wedstrijden steeds met het juiste hip hop gevoel en rekening houdend met de hip hop cultuur te organiseren, blijven deze cijfers stijgen!

Het is de ideale competitie waar onze Belgische dansers zich kunnen meten op internationaal niveau. Danssport Vlaanderen wil de internationale doorstroming van onze competitiedansers zoveel mogelijk stimuleren. Daarom kon een samenwerking met Hip Hop Unite niet uitblijven!

Battles

Sinds kort organiseert Hip Hop Unite ook battles in hip hop, all styles, funk en clubstyles. We willen onze dansers zoveel mogelijk stimuleren om hieraan deel te nemen, zodat ons Vlaams en Belgisch niveau niet hoeft onder te doen voor de wereldtop.

Samenwerking met Danssport Vlaanderen

Sinds 2021 werkt Anke Clinck op de breakafdeling bij Danssport Vlaanderen. Anke staat sinds 2017 mee aan het hoofd van Hip Hop Unite Belgium. Samen met onze urban afdeling (Anja en Stijn), is zij gemotvieerd om onze urban dansers naar het volgende niveau te tillen.

  • We nemen Hip Hop Unite mee op in onze communicatie (website, nieuwsbrief, blog, social media) zodat onze dansers op de hoogte blijven van het laatste nieuws.
  • We nemen Hip Hop Unite mee in onze wedstrijdkalender en zien dat de urban wedstrijden niet op dezelfde dag vallen.
  • We ondersteunen de events van Hip Hop Unite Belgium financieel en logistiek waar mogelijk.
  • We werken er aan om de battles te laten erkennen door onze nationale federatie, BDSF.

Via deze pagina brengen we je verder op de hoogte van de samenwerking en het laatste nieuws.

 

Links

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.

Agenda

Voor 2022 is de voorronde van Hip Hop Unite Belgium helaas al gepasseerd, maar je kan dit jaar nog gaan kijken naar het EK Hip Hop Unite op 27 en 28 mei 2022 hier in Belgiƫ of deelnemen aan de battles op 27 mei 2022.

Voor 2023 brengen we je alvast op de hoogte van onderstaande data:

25 en 26 maart 2023 Hip Hop Unite Belgiƫ voorronde te Gent

18 en 19 mei 2023 Hip Hop Unite EK te Gent