2.png

DANSPOSIUM

Wat?

Een dag vol out-of-the-box niet te missen workshops voor docenten, inclusief lunch

Wanneer?

Vrijdag 11 november 2022

Waar?

Studio 100
Halfstraat 80,
2627 Schelle

Programma?

09u30 - 10u00: Onthaal

10u00 - 12u00: Make-up voor dansers

12u00 - 13u00: Flips & tricks

13u00 - 14u00: Lunch + Algemene Vergadering lerarencommissie A.D.

14u00 - 16u00: Voeding voor dansers

16u00 - 17u00: Jumps & turns

Inhoud workshops

1) Make-up voor dansers - docent Maxime Dehaeze

Maxime Dehaeze, artistiek leidster van Allegro Dance Company te Gent, werkt als danser, dansdocent, choreograaf en Make-up & Hair Artist. Zij zal jullie tijdens de make-up workshop leren hoe jullie een showmake-up/theatermake-up kunnen aanbrengen bij jullie zelf. Sprekende ogen, expressieve wenkbrauwen en het contouren en highlighten van jullie gezicht zijn de aandachtspunten tijdens deze workshop. Dit zijn de belangrijkste elementen om te zorgen dat de expressie van de danser goed zichtbaar is voor een groot publiek.

Opgelet: neem je eigen make-up mee.

2) Flips & tricks - docent Rachid Boulahrir

In deze workshop leer je hoe je basics acro en tricking kan aanleren aan leerlingen. We focussen op wat er allemaal belangrijk is om te weten als je een trick/nieuwe trick moet/gaat aanleren.3) Voeding voor dansers - docent Katja Van Oostveldt

Wanneer zijn bepaalde eetpatronen alarmerend, wat kan je hieraan doen als docent (signalen, doorverwijzingen, oplossingen)? Ook voeding voor dansers (wat best eten voor een wedstrijd, tijdens een lange lesdag, …) komt aan bod.

Dr Van Oostveldt studeerde af in 2015 als sportarts aan de KULeuven. Ze doet sinds 2017 de medische permanentie voor de European Open tennis, was gedurende twee jaar teamarts van een pro continentale wielerploeg, is sinds 2018 teamarts van de nationale hockeyteams, combineerde daarbij vanaf 2021 de wU16 van de rbfa en staat nu ook sinds januari in voor de Gymfed. Intussen heeft ze vooral ervaring als teamarts, adviserend arts voor (inter)nationale federaties en commissies en verzorgt ze op evenementen de medische sideline preparedness. Daarenboven ondersteunt ze als federatie arts ook Danssport Vlaanderen, Volley Vlaanderen, Skate Vlaanderen en Motorsport Vlaanderen. Zelf is ze altijd een fervente sportster geweest in allerlei sportdisciplines

4) Jumps & turns - docent Zita Demarest

Zita Demarest was in haar kinderjaren een groot talent in competitieve gymnastiek. Op het juiste moment besliste ze echter om voluit verder te gaan in dans. Sinds haar dertiende traint ze wekelijks minimum 12 uur. Al snel had ze de smaak te pakken en maakte ze deel uitmaakte van de wedstrijdgroepen van haar lokale dansschool Dancelot te Brugge. In 2017-2019 deed ze mee met Dancelot aan nationale en internationale wedstrijden, waar ze talrijke belangrijke prijzen won. Ze vond ook de choreografiemicrobe in haar en maakte zowel eigen solo’s als reeds enkele voor andere wedstrijddansers. Ze maakte deel uit van meerdere compagnies oa. Compani-One olv. Anneke Ghyssens (waarmee ze in 2017 in Belgium’s Got Talent te zien was), Cie-It olv. Charlotte Vander Zande, Allegro dance company olv. Maxime Dehaeze, etc. In 2018 danst en speelt ze zichzelf in de bekroonde langspeelfilm 'Girl' van Lukas Dhont, gechoreografeerd door Sidi Larbi Cherkaoui. In 2019 was ze te zien in Belgium’s Got Talent met Dancelot AndLights. Ze blijft zich verdiepen in haar dans, blijft workshops volgen om zo een breed pallet van danstechnieken en dansstijlen te ontdekken. Zita geeft zelf reeds lessen en workshops, veelal in floorwork, tricks, Jumps en turns,  en Modern.

Deelnameprijs voor het Dansposium - INCLUSIEF LUNCH:

- Aangesloten lesgever VTS gediplomeerd* = 20 euro 

- Aangesloten lesgever (niet gediplomeerd) = 50 euro

- Inschrijven voor 1 sessie is ook mogelijk via mail naar laura@danssportvlaanderen.be. U betaalt 15 euro als niet-gediplomeerde per workshop en 5 euro als gediplomeerde per workshop.

* VTS diploma = Bachelor LOLicentiaat LOInitiator Actuele dansInitiator Urban DanceInitiator Jazzdans, Initiator Recreatief Dansen, Initiator Rolstoeldans, Instructeur Jazzdans, Instructeur B Urban DanceTrainer A Jazzdans of Urban Dance.


Inschrijvingen dienen betaald te worden voor vrijdag 4/11 op het rekeningnummer van Danssport Vlaanderen BE43 0682 4067 3801 (BIC: GKCCBEBB) met vermelding: ‘voornaam + naam + inschrijving Dansposium'.

Opgelet: om te kunnen deelnemen aan het Dansposium moet je lid zijn of worden van de federatie. Aansluiten als 'lesgever' bij de federatie bedraagt 25 euro waaruit u diverse voordelen haalt. Meer informatie over aansluiten vind je op deze webpagina.