Ontwerp zonder titel.png

Clubontmoetingsdag lente-editie

Danssport Vlaanderen zet hard in op de ondersteuning en begeleiding van haar aangesloten clubs. We streven ernaar om vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Onze eerste editie in december was alvast een succes! Ook in de lente willen wij jullie opnieuw samenbrengen.  

Hebben jullie extra ondersteuning nodig? Willen jullie graag de andere clubs eens ontmoeten? Tijd voor een opfriscursus EHBO? Zet dan zondag 26 maart in je agenda! 

Programma: 

09u30 
onthaal + welkomstkoffie

10u00 - 13u00 
Sessie AED + EHBO

Veel sporthallen, culturele centra en danszalen hebben tegenwoordig een AED. Maar kunnen je clubmedewerkers en jij met een AED werken? En wat met andere EHBO-technieken? Ken je ze? Of heb je toch nood aan wat opfrissing? Tijdens deze sessie AED + EHBO leer je werken met een AED en leer je o.m reanimatietechnieken, stabiele zijligging, Heilmlichmanoeuvre, ... toepassen. 

13u00 - 14u00
Lunch + netwerkmoment 

We bieden alle deelnemers een lunch aan, bestaande uit soep en luxe belegde broodjes. Een uniek moment om de andere clubbestuurders te leren kennen! 

14u00 - 15u15
Infosessie 'vzw-wetgeving en verplichting tegen 2022' (Vlaamse Sportfederatie)

Sinds 2019 is er een nieuw wetgeving die is opgenomen in het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV). Hierdoor moeten de bestaande statuten van jouw vzw aangepast worden aan dwingende bepalingen van deze wet? De statuten moeten dus volledig nagezien worden en dit vóór 1 januari 2024. Ga meteen aan de slag want het vraagt toch wat werk! De vlaamse Sportfederatie stelt een model ter beschikking waarmee je als sportclub zelf de statuten kan aanpassen aan de nieuwe wetgeving. Tijdens deze workshop geeft VSF je een overzicht van de belangrijkste wijzigingen. Op die manier kan je als bestuurder zelf de verplichte aanpassing uitvoeren.

15u30 - 17u00
Workshop 'Bewegen aantrekkelijker en toegankelijker maken voor jong en oud' (Sportwerk Vlaanderen)

Deel 1: Kleutermenu 

Kleutermenu is een initiatief van de Stad Antwerpen. Het is een aanbod van leuke activiteiten waarin kleuters sport, cultuur, maar ook natuur, techniek, ... naar hartenlust kunnen ontdekken en beleven. 


Deel 2: Waar technologie en sport elkaar ontmoeten 

Technologie en innovatie in de sportwereld. Sportwerk Vlaanderen introduceert Virtual Reality en Jabii die gebruikt kunnen worden tijdens jullie danskampen, teambuildings en evenementen. 

 17u00 - 18u00
Voorstelling project solodansen (sport- en lerarencommissie) en afsluitmoment

Waar? 
's Hertogenmolen 
Demerstraat 1, 3200 Aarschot 

Deadline inschrijven? 
Inschrijven kan tot en met zondag 12 maart