Ontwerp zonder titel.png

Clubontmoetingsdag Berchem

Danssport Vlaanderen zet hard in op de ondersteuning en begeleiding van haar aangesloten clubs. We streven ernaar om vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. We kondigen met plezier onze eerste clubontmoetingsdag van het dansjaar 23-24 aan. 

Hebben jullie extra ondersteuning nodig? Willen jullie graag de andere clubs eens ontmoeten? Hoe laagdrempelig werkt jouw club? Hoe verzamel je extra centjes voor je club? Benieuwd naar de handige tips en tricks van ons ledenprogramma? Zet dan zondag 10 december  in je agenda! 

Programma:

09u30 
onthaal + welkomstontbijt

10u00 - 11u30 
Hoe laagdrempelig werkt jouw club?

  • Hoe sterk is jouw G-werking, je werking rond mensen in armoede of je werking rond nog andere doelgroepen?
  • En wat doen andere clubs om een bepaalde doelgroep te bereiken?
  • Hoe kun je jouw clubwerking in de toekomst nog versterken en verdiepen voor jouw gekozen doelgroepen?

UGent-onderzoeker Thomas De Bock deed de voorbije jaren onderzoek naar laagdrempeligheid van federaties en sportclubs. Specifiek ontwikkelde hij (samen met Demos) een scan die sportclubs in staat stelt om hun clubwerking rond een bepaalde kansen-/doelgroep te screenen op de zeven succesfactoren: een sterke visie, organisatiecultuur, een sterk team en leiderschap, een partnernetwerk, organisatorische capaciteiten, een duurzaam beleid en coaches.

Tijdens de sessie gaan we samen aan de slag met de scan, zodat je achteraf buiten stapt met concrete tips om jouw club laagdrempeliger, en dus bereikbaar voor nog meer dansers,  te maken.

11u30 - 12u00
Zamel jaarlijks meer dan € 1000 in voor jouw dansclub via Trooper

Trooper komt zelf een woordje uitleg geven en deelt met plezier hun tips en tricks. Trooper is een organisatie die verenigingen financieel wilt ondersteunen. Je kan met Trooper geld inzamelen via de aankopen die jouw leden en sympathisanten doen bij webshops (bv.: Booking.com, Bol.com, Torfs, Krefel.be, JBC, Delhaize, Jules Destrooper, Côte d'Or,..). Sinds de lancering ontvingen de Trooperverenigingen zo samen al meer dan 6,5 miljoen euro financiële steun. 

12u00 - 12u30
Koffiepauze met zoete snacks

Beentjes strekken en tijd om de andere clubbestuurders beter te leren kennen! 

12u30 - 13u30 
Tips & Tricks: ledenprogramma Danssport Vlaanderen
Ben je clubbeheerder en ga je er voor de eerste keer aan de slag met het ledenprogramma van Danssport Vlaanderen? Of heb je er al ervaring mee, maar ben je nog niet mee met de nieuwste updates? 

Neem je laptop mee en ontdek de handige tips en tricks zodat we jouw administratie kunnen vergemakkelijken. Deze sessie zal je ook online kunnen volgen (inschrijven via mail).
 

Waar?
BluePoint Berchem, Antwerpen
Filip Williotstraat 9, 2600 Antwerpen
 

Deadline inschrijven?
Inschrijven kan tot en met vrijdag 1 december
Inschrijven voor online sessie (12u30-13u30) via mail naar anja@danssportvlaanderen.be.