20200216_151119.jpg

Bijscholing kleuter- en kinderdans

Inhoud: In deze bijscholing leer je op een pedagogisch verantwoorde en veilige manier les geven aan kinderen van 3 tot 12 jaar. Er wordt theoretische informatie meegegeven over o.a. de motorische ontwikkeling van kinderen, mogelijke lesinhoud, de lesopbouw, enz… Na het theoretisch gedeelte worden er in de namiddag toepassingen gemaakt waarmee je in de praktijk aan de slag kan gaan.

OPGELET: deze bijscholing is bijna helemaal dezelfde bijscholing als die van twee jaar geleden en is dus geen vervolgbijscholing.

Docent Dorien Van Assche volgde vanaf haar kindertijd lessen klassiek ballet, jazz, moderne dans, hiphop en pointes. Zelf geeft ze reeds kleuterdans sinds haar 16de. Naast het feit dat de les leuk moet zijn, start ze ook al met de basistechnieken van verschillende dansstijlen in de kleuterlessen. Ook o.a. dansexpressie en lenigheidsoefeningen komen reeds aanbod in de kleuterlesjes.  

Ze behaalde diploma’s voor hoofdanimator in het jeugdwerk, dansanimator en dansinstructeur bij Danskant. Ze beëindigde haar studies Master Internationale Politiek (KUL) en deed ook nog lerarenopleiding. Daarnaast behaalde ze ook een Master Godsdienstwetenschappen. Ze heeft haar opleidingen Initiator Dans en instructeur B Jazz aan de Vlaamse Trainersschool met vrucht beëindigd. Daarnaast behaalde ze ook het diploma van initiator seniorendans aan VTS en de opleiding voor dansers met een handicap bij BLOSO. Tenslotte behaalde zij ook het diploma voor groepsfitness en rolstoeldansen.  

Doelgroep: Lesgevers met interesse voor kleuter- en kinderdans. Minimumleeftijd = 16 jaar.

Programma:

Deze bijscholingsdag bestaat uit 5 lesuren (2,5u theorie en 2,5u praktijk).

09u30 – 10u00

Onthaal

10u00 – 12u30

Theoretische informatie kleuter- en kinderdans (vergaderzaal zilver)

12u30 – 13u00

Lunchpauze

13u00 – 15u30

Praktijk kleuter- en kinderdans (polyvalente zaal)

Locatie:

Domein Puyenbroeck
Puyenbrug 1a
9185 Wachtebeke

Deelnameprijs:

Aangesloten als niet gediplomeerde lesgever  = 10 euro
Aangesloten als gediplomeerd lesgever = gratis

In deze prijs is de cursusbundel met theorie en handige praktische tips en oefeningen inbegrepen.

Voor deze bijscholing dien je aangesloten te zijn als lesgever bij Danssport Vlaanderen. Indien je nog niet aangesloten bent, gelieve je voor de bijscholing aan te sluiten. Meer informatie over aansluiten vind je op deze webpagina.

Opgelet: Het aantal plaatsen voor deze bijscholingsdag is beperkt. Datum van betaling van de deelnameprijs zal de volgorde van inschrijvingen bepalen.

Inschrijven:

Inschrijven kan rechts op deze pagina en ten laatste voor zondag 30 januari 2022.