Home
Clubinfo
Clubnieuws
Danskampen
Dansvakanties
Danstesten
Evenementen
G-dans
Ik zoek een dansclub of dansschool
Lesgevers dans
Over Danssport Vlaanderen
Lid worden?
Opleiding dansleraar
Senioren
Verantwoord sporten
Wedstrijden
Weetjes en info
Contact
Downloads
Nieuws
Nieuwsarchief
Persinfo
Interessante links
Nieuws
PERSBERICHT: Nationale kampioenschappen disco, streetdance en showdance
Turnhout, 28 april 2015. Het dansseizoen zit er bijna op: dit weekend vinden de nationale kampioenschappen disco, streetdance en showdance plaats, die de afsluiter vormen van het seizoen. Dansers in die verschillende dansstijlen hebben een heel seizoen toegewerkt en Ėgeleefd naar dit moment: de kans om nationaal kampioen te worden.

De kampioenschappen disco (1 mei, Herselt) en street- en showdance (3 mei, Genk) vormen het sluitstuk van het wedstrijdseizoen in het actuele dansen. Een heel seizoen hebben de dansers gewerkt om selecties te behalen voor die kampioenschappen en het zo te kunnen opnemen tegen anderen, met als inzet de nationale titel.

De kampioenschappen worden dit jaar ook extra spannend voor de dansers, aangezien de wedstrijden sinds dit seizoen opgesplitst zijn in twee regioís (Antwerpen-Limburg-Vlaams-Brabant en Oost-/West-Vlaanderen). Daardoor hebben de dansers nog maar weinig kansen gehad om de concurrentie uit de andere regio in te schatten.

Kampioenschap disco

Disco is een eerder atletische stijl, waarbij vooral snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen gedanst worden. Aan het kampioenschap disco op 1 mei nemen maar liefst 775 dansers van 26 clubs deel, die samen goed zijn voor 1107 deelnames. Dat geeft 175 soloís, 106 duoís en 47 groepen die zullen strijden voor de nationale titel in 29 verschillende categorieŽn.

Kampioenschappen streetdance en showdance

Streetdance is een urban stijl, zoals ook breakdance, die vooral op R&B gedanst wordt en waarbij kracht en attitude belangrijk zijn. Showdance sluit dan weer eerder aan bij modern en jazz. Bij showdance is de totale performance (harmonie van idee, muziek, dans, choreografie, outfits) vooral belangrijk.

De kampioenschappen streetdance en showdance gaan beiden door op 3 mei in Genk: eerst wordt het kampioenschap streetdance georganiseerd en nadien volgt het kampioenschap showdance. In het totaal nemen in Genk 888 dansers deel van 38 clubs, die samen goed zijn voor 1087 deelnames. Concreet nemen in streetdance 62 soloís, 46 duoís en 50 groepen het tegen elkaar op in 27 categorieŽn en in showdance (enkel groepen) nemen 29 groepen het tegen elkaar op in 7 categorieŽn.

Contactpersoon

Jolien Jacobs

Jolien@danssportvlaanderen.be

014 71 10 35

Download documenten :
Foto danswedstrijd disco - 1
Foto danswedstrijd disco - 2
Foto danswedstrijd street - 1
Foto danswedstrijd street - 2
Foto danswedstrijd show - 1
Foto danswedstrijd show - 2
Praktisch informatie kampioenschap disco
Timing kampioenschap disco
Praktische informatie kampioenschappen street- en showdance
Timing kampioenschappen street- en showdance
Terug naar overzicht
Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Wachtwoord vergeten?