Home
Clubinfo
Clubnieuws
Danskampen
Dansvakanties
Danstesten
Evenementen
G-dans
Ik zoek een dansclub of dansschool
Lesgevers dans
Over Danssport Vlaanderen
Lid worden?
Opleiding dansleraar
Senioren
Verantwoord sporten
Wedstrijden
Weetjes en info
Contact
Downloads
Nieuws
Persinfo
Interessante links
Activiteitenkalender

Via deze link krijg je een overzicht van ALLE activiteiten.

Terug naar overzicht
Bijscholing choreografie maken & Laban
op 14/4/2018 - 14/4/2018
Programma:

Bijscholing choreografie maken & Laban

 

meer info volgt zo snel mogelijk.

 

Laban

De Laban Movement Analysis (LMA) is een systeem om beweging te begrijpen, observeren, beschrijven en noteren. Het ervaringsgerichte en theoretische systeem zorgt voor een uitgebreide kennis van een duidelijke bewegingstaal met een rijke vocabulaire. Marieke Delannoy leert je hoe LMA je helpt om beter te observeren, articuleren en choreograferen. Het biedt een meerwaarde voor je performancekwaliteit en vormt een goede basis voor improvisatiewerk. De 6 basiscategorieën van het systeem zijn: lichaam (hoe beweegt het lichaam, welke delen worden wel/niet gebruikt), 'effort' (dynamische kwaliteiten van beweging), ruimte (patronen en punten in de ruimte waar het lichaam door beweegt), vorm (veranderende lichaamsvormen in de ruimte), relaties (kwaliteit van relaties tussen mensen onderling en voorwerpen, observeerbaar in de ruimtelijke interactie), en frasering (opvolging in beweging; begin, verloop en einde van een beweging).
In deze 3-uur durende workshop zullen niet alle categorieën aan bod komen, maar zullen we aan de slag gaan met een aantal thema’s, die je kan inzetten in eigen lessen. Om deze thema’s aan den lijve te ervaren, zal gewerkt worden met improvisatie, individuele en groepsopdrachten.

Marieke Delannoy studeerde in 2009 af aan de opleiding Laban/Bartenieff bewegingsstudies (Eurolab) in Berlijn (waar ze ook assisteerde en af en toe nog lesgeeft). Ze is CLMA (Certified Laban Movement Analyst) en werkt op allerlei manieren met dans en beweging: ze geeft dansexpressie en (laban-based) moderne dans, werkt als bewegingscoach o.a. met dansers, acteurs (om vb. bewegingsmogelijkheden uit te breiden), werkte mee vanuit dans en beweging aan theaterproducties voor jongeren (VZW Padarijs) en geeft Labantrainingen en Bartenieff Fundamentals (via Tridance). Daarnaast is ze ook nog danstherapeute en Mindfulness trainer.

Georganiseerd door:
Danssport Vlaanderen Vzw
Locatie:
't Celestijntje (Heverlee)
Celestijnenlaan 19
3001 Heverlee
Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Wachtwoord vergeten?